DOLAR
32,5209
EURO
34,7484
ALTIN
2.495,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Halka Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Halka Hitap Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bugüne kadar bizi topla tüfekle susturamadılar. Kapatma davası açtılar, kapatamadılar. Tuzaklar kurdular, başaramadılar. Şimdi bu yalan ve iftiralarla bizleri yıkacaklarını zannediyorlar.” dedi.

Arınç, TBMM’de dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında MHP tarafından verilen gensorunun görüşüldüğünü, kendisinin de Bakan arkadaşına destek olmak amacıyla oturumu takip ettiğini belirtti.

Oturumda gensoruyu veren partiden 9 kişi bulunduğunu dile getiren Arınç, şunları söyledi:

“Gensoruyu veren partinin 51 milletvekili var, dünkü görüşmelerde sadece 9 kişi vardı. CHP’nin 151 milletvekili var, yanlışım da olabilir 130-140’larda, 21 kişi parlamentodaydı. BDP’den 3 kişi vardı. Şunun için söylüyorum; bundan evvel de bağırıp çağıranlar, gensoru verenler, araştırma önergesi verenler, parlamentoya geldiği zaman ortalıkta görünmüyorlar.”

 

Bülent Arınç, TBMM’de 950 civarında dokunulmazlık tezkeresi bulunduğunu, bunların 97’sinin CHP milletvekillerine, 7’sinin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu kaydetti.

 

Arınç, yapılan kanunsuz dinlemelerle ilgili henüz bir soruşturma, iddianame hazırlanmadığını, dava açılmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bakın bu kanunsuz dinlemelerle, bir takım konuşmalar yayınlanıyor. Şimdi karar vermiş, ‘bu konuşmalar doğrudur’ diyor. Bugün TBMM’de 950 civarında dokunulmazlık tezkeresi var. Savcı iddianame hazırlamış, meclis başkanlığına göndermiş, ‘dokunulmazlığını kaldırın, ben hakkında yargılama yapacağım’ diyor. Bunların 97’si CHP milletvekillerine ait. Bunların 7 tanesi de Kılıçdaroğlu’na ait. Teyp konuşmasından bahsetmiyorum, savcının hazırladığı fezlekeden bahsediyorum.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında iddianame dahi bulunmadığına değinen Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ama senin yanındaki şu vekil hakkında 8 sayfa fezleke var. Okudum, yüzüm kızardı. Senin yüzün kızarmıyorsa yuh olsun sana. Senin 7 tane fezleken var. Her biri hakkında suçlamaları karşına geçip de ‘sen busun’ diye bağırsam hoşuna gider mi? Kendi hoşuna gitmeyecek bir şeyden dolayı, niye bir ülkenin Başbakanını, milyonların sevgilisini, halkın kahramanını bu kadar edepsizce suçluyorsun. Her şeyi gördük, bunu görmemiştik. Bunu da Allah bize gösterdi. Hakaretle bir yere varamazsın.”

 

Mahalli seçimlerden 5 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti’nin göstereceği aday Allah’ın izniyle 1. turda Cumhurbaşkanı olacak. Bugüne kadar bizi topla tüfekle susturamadılar. Kapatma davası açtılar, kapatamadılar. Tuzaklar kurdular, başaramadılar. Şimdi bu yalan ve iftiralarla bizleri yıkacaklarını zannediyorlar. Temiz, samimi dindar, hangi cemaatin mensubu olursa olsun bütün arkadaşlarımız bizimle. Allah bizi onlardan, onları bizden ayırmasın. Ama yanlış yapan, ihanet eden, tuzak kuran, bizi tökezletmeye çalışanların, hukuka karşı eylem yapanların da hesaplarını bir bir soracağız.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.