DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Avrupa’da enflasyon arttı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi’nde 2014 yılı mart ayında yüzde 0,5 olan yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 0,7’ye yükseldi. Yıllık enflasyon geçen yıl nisan ayında yüzde 1,2 olarak ölçülmüştü. Avro Bölgesi’nde nisanda aylık enflasyon ise yüzde 0,2 oldu.

AB’de ise nisan ayında yıllık enflasyon bir önceki aya göre yüzde 0,6’dan yüzde 0,8’e çıktı. Geçen yıl bu oran yüzde 1,4 olarak kaydedilmişti. AB’de nisanda aylık enflasyonun ise yüzde 0,1 olduğu belirtildi.

AB’DE YILLIK ENFLASYON 16 ÜLKEDE ARTTI

AB’de yıllık enflasyon geçen aya kıyasla 7 ülkede düştü, 4 ülkede değişmedi ve 16 ülkede artış gösterdi.

Bu yılın nisan ayında enflasyonun en fazla düştüğü ülke yüzde 1,6 ile Yunanistan oldu. Yunanistan’ı yüzde 1,3 ile Bulgaristan ve yüzde 0,4 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi izledi.

En yüksek yıllık enflasyon oranı ise yüzde 1,6 ile Avusturya ve Romanya’da gerçekleşti. Bu ülkelerin ardından yüzde 1,3 ile Finlandiya ve yüzde 1,1 ile Almanya sıralandı.

Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyonu yukarı yönlü etkileyen faktörler arasında paket tatiller, tütün ve elektrik, aşağı yönlü etkileyen faktörler arasında ise ulaşımda kullanılan yakıt, telekomünikasyon ve sebzeler yer aldı.

Bölgede nisan ayı çekirdek enflasyon yıllık yüzde 1,1, aylık olarak da yüzde 0,2 arttı.

ECB’NİN ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 2

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yüzde 2 olarak belirlenen enflasyon hedefi göz önüne alındığında Başkan Mario Draghi’nin düşük enflasyonla mücadele için “geleneksel olmayan araçlar” kullanacağı tartışılıyor.

Ayrıca Draghi bu ay Belçika’da düzenlenen toplantıda, ECB Yönetim Kurulu’nun çok uzun süreli düşük enflasyon riskleriyle yetkisi dahilinde etkin bir şekilde başa çıkmak için geleneksel olmayan enstrümanları da kullanma konusunda hemfikir olduğunu ifade belirterek, enflasyon görünümü ve özel sektör banka kredilerinin durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi ve analizin ise haziran ayında mümkün olacağını aktarmıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.