DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ARAP ÜLKELERİNE İHRACAT 30 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

ARAP ÜLKELERİNE İHRACAT 30 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, Türkiye’nin Arap ülkelerine olan ihracatının 30 milyar doları geçtiğini belirterek, “Arap pazarı ülke ekonomimiz için önemli. Ortadoğu’da huzur ve güvenlik ortamının sağlanması halinde bu rakam daha üst seviyelere gelecektir” dedi.

Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, Arap ülkelerine yapılan ihracatta her geçen gün artış yaşandığına dikkat çekti. 2002 yılında Arap Ülkelerine olan ihracatın 3.2 milyar Dolar olduğunu hatırlatan Başkan Sunay, bugün bu arkamın 10 katına çıktığını söyledi. Arap ülkelerinin Türkiye için bulunmaz bir Pazar olduğunu ifade eden Sunay, “Bugün bu tutar 30 milyar doları aşmış durumda. 2002 yılında sadece 1,5 milyar dolar olan Türkiye’nin Arap ülkelerinden bugün toplam ithalatı 10 milyar doları geçmiş durumda. Türkiye, 2017 yılının 3’üncü çeyreğinde yüzde 11.1 oranında büyüyerek dünya genelinde en fazla büyüyen ülke olmuştur. Bu oranla Türkiye son 6 yılın en büyük büyüme oranı rakamına ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu’da sağlanacak güven ve huzur ortamının ihracata da ciddi anlamda katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Sunay, “Ortadoğu’daki iç savaşlar ve karışıklık bu ihracat rakamlarına direk olarak etki etti. Ancak buna rağmen ciddi bir ihracata ulaşılmış durumda. İnanıyorum ki Ortadoğu’da huzur ve güven ortamı tahsis edilince daha ciddi rakamlara ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.