DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Apple Liderliği Bırakmıyor

Apple Liderliği Bırakmıyor

Teknoloji şirketlerinin, 2013’ün son çeyreğine dair raporları ortaya çıkmaya devam ediyor. Buna göre dünyada Android’in liderliği pekişirken, Apple’ın iOS’u ABD’de de halen ikinci konumda. Ancak iş satılan cihazlara gelince iş değişiyor ve Apple’ın sattığı iOS’lu cihazlar ABD pazarını domine ediyor.

2013’ün son çeyreğinde Apple markalı iPhone ve iPad’ler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla yüzde 42 oranına yükseldi.

Apple’ın rakibi Samsung’un ise, Android sistemlerinin en büyük üreticisi olmasına rağmen ABD pazarındaki payı yüzde 26’da kaldı. Samsung’un payı geçen yıla oranla biraz yükselmiş olsa da Apple’ın liderliğini tehdit edecek bir boyuta ulaşamadığı açık.

Samsung’un ayrıca dördüncü çeyrekte Çin’de de ikinciliğe düştüğü dikkat çekiyor. Çin’in pazar liderliğini Çin’li üretici Xiaomi almış görünüyor. Yabancı firmaları Çin pazarında görmekten çok hazzetmeyen Çinli yöneticilerin de bu sonuçtan çok memnun olduğunu söylemek yanlış olmaz.

ABD pazarında yükseliş kaydeden bir diğer firma da LG. Ancak onun payı da çok küçük kalıyor. Motorola, BlackBerry ve HTC de ABD’liler arasında halen tercih edilen diğer markalar ancak pazar payları Apple ve Samsung ile karşılaştırılamayacak kadar küçük. Yine de, satılan tüm Android’li cihazlar toplandığında, Android’in, iOS’un biraz daha önünde olduğu bir gerçek.

(VETEKNOLOJİ)

kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.