DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Anlaşmalar Bize Revizyon Hakkı Tanıyor

Anlaşmalar Bize Revizyon Hakkı Tanıyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyetini Bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Yıldız, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aleksandr Medvedev’in Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Medvedev ile bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir araya geleceklerini belirtti.

Bakan Yıldız, “Basında çıkan bazı haberler ‘indirim bizim için söz konusu değildir’ denmiş. Ama bunları birinci ağızdan karşılıklı konuşarak ciddi bir seviyede bunları yapıyor olmamız lazım Anlaşmalar Türkiye’ye revizyon hakkı doğuruyor. Bize Rusya’dan özel sektör eliyle ve uygun fiyatlarla gaz girişi olması lazım” dedi.

Bakan Yıldız, Medvedev ile görüşmesinde ayrıca bölgenin durumu, Türkiye yatırımları ve doğal gaz depolama alanlarını da ele alacaklarını belirterek, Güney Akım konusunda Rusya’nın taleplerini değerlendireceklerini, kendilerinin herhangi bir talepleri bulunmadığını vurguladı.

“TANKLARDA BEKLEYECEK HALİ YOK”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetiyle yaşanan petrol sevkiyatı ve bütçe krizine ilişkin, “Bugüne kadar çok sabrettik ve tahammül gösterdik. Ancak bunun da bir sınırının olduğunu herkes bilmelidir” açıklamasının değerlendirmesinin istenmesi üzerine Yıldız, Ceyhan’da tanklarda 1 buçuk milyon varil Kuzey Irak petrolü depolandığını hatırlatarak, “Üretilirse biz iletiriz. Bu petrolün tanklarda bekleyecek hali yok” dedi.

Bakan Yıldız, Irak petrolünün ne zaman dünya piyasalarına arz edileceğinin sorulması üzerine, “1,5 milyon varil civarında tanklar doldu. 1 milyon varil civarında şu anda boşluk var. 2,5 milyon varile ulaştığında bu sevkiyat yapılmaya başlanacak” diye konuştu.

Kerkük-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattının Irak tarafında bir kısım saldırılar nedeniyle çalışamaz halde olduğunu anlatan Yıldız, bunun Irak’ın kaybı olduğuna vurgu yaptı.

KURAKLIK ELEKTRİK ÜRETMİNİ ETKİLEYEBİLİR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ” Yağmur yağmazsa, kar yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa da istediğimiz oranda elektrik üretemiyoruz. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan rezervuarlı, havuzlu barajların seviyelerinin bu yıl düşük olduğunu gördük. Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım” dedi.

kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.