DOLAR
32,3010
EURO
35,1129
ALTIN
2.275,71
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C

Anadolu’nun en büyük 500’üne ödül

“Anadolu 500 Ödülleri”, TEB’in desteğiyle 13’üncü kez sahiplerini buldu

Anadolu’nun en büyük 500’üne ödül

Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen 13’üncü “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni” 17 Şubat Cuma günü The Ritz-Carlton’da düzenlendi. Törende, ‘En Büyük 5 Şirket’, ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’ ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘Karını En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ olmak üzere 6 kategoride toplam 29 şirket ödüle buluştu.

Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen “Anadolu 500 Ödülleri” 17 Şubat Cuma günü düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni’nde Anadolu’nun en büyük 5 şirketi sırasıyla Tiryaki Agro Gıda Sanayi, Tosçelik Profil, Yıldız Entegre Ağaç Sanayi, ETİ Gıda ve Sarkuysan Elektrolitik Sanayi oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Erçal Fındık Otomotiv “Kârını En Çok Arttıran Şirket”; Kipaş Kağıt Sanayi “Cirosunu En Çok Arttıran Şirket”; Kayseri Metal Center Sanayi “İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve Kipaş Mensucat İşletmeleri “İhracatını En Çok Artıran Şirket” seçildi. ‘Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ kategorisinde ise Sanko Holding, Boydak Holding, Erdemoğlu Holding ve Kipaş Holding ödül almaya hak kazandı.

Leblebici: “Anadolu şirketleri artık ülkemizin ekonomik verilerini doğrudan yukarılara taşıyan, ihracata katkı sunan şirketler haline geldi”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, 13 yıldır Anadolu 500 araştırmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Oldukça ayrıntılı bir çalışma sonucunca oluşturulan ve bütün sektörler için önemli bir kaynak niteliği taşıyan bu araştırma, Anadolu şirketlerinin dönüşümüne bire bir tanık olmamız açısından çok değerli. 13 yılda geriye dönük baktığımızda Anadolu şirketlerinin performanslarının hem nitelik hem de niceliksel olarak geliştiğini görüyoruz. Anadolu şirketleri artık ülkemizin ekonomik verilerini doğrudan yukarılara taşıyan, ihracata katkı sunan şirketler haline geldi. Dünya ile rekabet edebilecek ürünleri üreterek bu uluslararası rekabetten geri durmuyor, ülkemizin ekonomik büyümesinde yadsınamayacak bir önem taşıyorlar. Görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz ki Anadolu şirketlerimiz artık üretim güçleriyle elde ettikleri başarıların yanı sıra marka değerleri için de önemli çalışmalar gerçekleştirerek başarılar elde ediyor, global trendleri yakından takip ediyorlar” diye konuştu.

Leblebici, “Biz de banka olarak, sunduğumuz finansal desteğimizin yanı sıra Danışman Banka anlayışıyla hayata geçirdiğimiz hizmetlerimizle de yalnızca yurtiçi değil yurtdışında da rekabette ihtiyaçları olan bütün desteği onlara sağlıyoruz” diyerek, “Sadece ülke sınırlarımız içinde değil, gittikleri her ülkede, stratejik ortağımız BNP Paribas’ın yaygın global ağı üzerinden onlara büyük destek sağlıyoruz. İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Ankara’da açtığımız Dış Ticaret Merkezleri ile BNP Paribas’ın 80 kadar ülkeyi kapsayan global ağında yer alıyoruz” dedi.

13. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması sonucunda ödül alan şirketler:

En Büyük 5 Şirket:

1 Tiryaki Agro Gıda Sanayi
2 Tosçelik Profil
3 Yıldız Entegre Ağaç Sanayi
4 Eti Gıda
5 Sarkuysan Elektrolitik Bakır San.

Kârını En Çok Arttıran 5 Şirket:

1 Erçal Fındık Otomotiv
2 Adese Alışveriş Merkezleri
3 İşbir Sentetik Dokuma San.
4 Fenuğursan Gıda Temizlik Mad.
5 Tiryaki Agro Gıda San.

Cirosunu En Çok Arttıran 5 Şirket:

1 Kipaş Kağıt San.
2 Karsan Otomotiv
3 Beşler Makarna
4 Merinos Pazarlama
5 Kadooğlu Yağ Sanayi

İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket:

1 Kayseri Metal Center San.
2 Harput Tekstil San.
3 Arbel Bakliyat Hububat
4 Elba Basınçlı Döküm Sanayi
5 Has Tavuk Tarım Hayv. Sanayi

İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket:

1 Kipaş Mensucat İşletmeleri
2 Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri
3 Namet Gıda Sanayi
4 Beşler Makarna
5 Kadooğlu Yağ Sanayi

Anadolu 500’e en fazla şirket gönderen gruplar:

1 Sanko Holding
1 Boydak Holding
2 Erdemoğlu Şirketler Grubu
3 Kipaş Holding
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.