DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

65 Yaş Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Gelişme

65 Yaş Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Gelişme. 65 Yaş Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkma Yasağına Esneklik Mi Getirilecek? 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma serbestliği mi getiriliyor? Koronavirüs salgını kapsamında yayılmanın önlenmesi amacıyla alınan kararlar, talepler doğrultusunda tekrar gözden geçiriliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle yayılmanın önlenmesi kapsamında alınan tedbirlerde salgının hayati risk oluşturabilecek 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza yönelik sokağa çıkma yasağı uygulanmış daha sonra bu yasağa 20 yaş altı gençlerde yasak kapsamına  alınmış ve mart ayından bu yana vatandaşlar belirtilen haller dışında sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

Uzmanların ve vatandaşların görüşlerini değerlendiren ilgili kurumlar hastalıkla mücadelede psikolojinin de büyük rol oynadığı, yaşlı vatandaşlarımızın en azından hafta sonları belirli saatlerde gerekli tedbirlerin alınmak suretiyle sokağa çıkmalarının önünün açılması, psikolojik olarak rahatlamaları 21 Marttan bu yana evlerinde kalmak zorunda bırakılan 65 yaş üstü vatandaşların en azından bir iki saat yürüyüş yapabilmeleri talebini masaya yatırdı.

Bilim Kurulu toplantısında gündeme alınacak olan  hafta sonlarında, 65 yaş üstü vatandaşların maske takmak suretiyle 3 saat  sosyal mesafe kuralı dahilinde sokağa çıkabilmesi planlanıyor. Ancak sokağa çıkma yasağına en azından 65 yaşın üstündeki vatandaşların psikolojileri göz önüne alınarak esneklik getirilebilmesi için önümüzdeki günlerdeki koronavirüs verilerine bakılacağı ve sonuçlara göre karar verileceği bilgisine ulaşıldı. Sokağa çıkma serbestliğinde 20 yaş altı gençlerin durumuyla ilgili bir çalışmanın bulunmadığı öğrenildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.