DOLAR
32,3777
EURO
34,7303
ALTIN
2.428,16
BIST
9.967,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

2003’ten Bu Yana 442 Milyar Tl Faiz Tasarrufu

2003’ten Bu Yana 442 Milyar Tl Faiz Tasarrufu

Babacan, Etimesgut Ankaralılar Derneği tarafından AK Parti Etimesgut belediye başkan adayı Rıza Gezer için düzenlenen destek mitinginde konuştu.

2002 yılında vatandaşın cebindeki en küçük banknotun 1 milyon lira olduğunu anımsatan Babacan, “2002 yılında enflasyon yüzde 29’du. Şimdi enflasyon yüzde 6,5’e çıktığında gazeteler hemen manşet atıyor. Tabii yüzde 29’ları unuttular” ifadesini kullandı.

YÜZDE 66 DEVLET FAİZİ

Türkiye’de faiz oranlarının düşürüldüğünü anlatanBabacan, şunları belitti:
“Faiz harcamalarını indirdik. Buradan çıkan kaynakla şimdi çok güzel hizmetler veriyoruz. Bu 11 yılda sadece faizlerin düşmesinden ne kadar tasarruf sağladık? Eğer faizler düşmeseydi, yüzde 66’dan devlet faiz ödemeye devam etseydi ne kadar daha fazla faiz ödeyecekti? 11 yılda eğer faizler düşmeseydi 442 katrilyon (milyar) daha hep beraber faiz ödeyecektik.”

Hastanelerde kuyruk sorununun bittiğini, ilaç sorununun çözüldüğünü dile getiren Babacan, yüksek faizlerin herkesin cebinden çıktığını kaydetti. Bazı kesimlerin Türkiye’yi fitne fesatla karıştırmak istediklerine işaret eden Babacan, “Bunların belki bir hesabı var ama bu hesaplardan da büyük bir hesap var” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.