DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

100 Milyar Avro Zarar Etti

100 Milyar Avro Zarar Etti

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’da, krizin patlak verdiği 2009 yılından bu yana bankaların borçların kırpılması planının (PSI) uygulaması ve geri ödenmeyen krediler nedeniyle 100 milyar avro zarara uğradığı bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, PSI uygulaması ve devlet kurumlarına verilen krediler bankaları 45,3 milyar avro zarara uğratırken, geri ödenmeyen kredilerden olan kayıp ise 45 milyar avro olarak belirlendi. Bankalar ayrıca, PSI uygulamasına dahil edilen tahvil takas programı kapsamında kendi tahvillerini “gönüllü” olarak yeniden satın almalarıyla da yaklaşık 10 milyar avro zarar etti.

Yunan bankalarının kredi finans kurumlarının yeniden sermayelendirilmesiyle ilgili ihtiyaçlarının 20 Şubat’tan sonra belirleneceği belirtildi. Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu tarafından 2012 yılında Yunanistan’a verilmesi kararlaştırılan ikinci kurtarma paketi kapsamında hayata geçirilen “saç tıraşı” diye anılan PSI uygulaması ve özel sektörün elindeki tahvillerin Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun (EFSF) yardımıyla düşük fiyatlarla geri alınması işlemiyle birlikte Yunanistan’ın borcunun yüzde 50’sinden fazlası silinmişti.

Borçların kırpılması planının uygulanması öncesinde sermaye artırımını hedefleyen Yunan Alpha-Eurobank Türkiye’deki hisselerini, Pireos Bank ve Agricultural Bank of Greece de Mısır, Romanya ve Avustralya’daki hisselerini satışa çıkarmıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.