DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN FİYAT DENETİMİ

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN ETİKET FİYAT DENETİMİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tarafından ilimizde faaliyet gösteren alışveriş merkezleri ve marketlerde ürün etiket fiyatı ve yerli malı damgası denetimi yapıldı.

İlimizdeki bütün market ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen denetimlerde bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak “haksız kazanç” elde edilmesini önlemek amaçlandı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak “haksız kazanç” elde edilmesini engellemek amacıyla kent merkezinde denetim yaptı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yılın belirli dönemlerinde periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda sıklaştırıldı.

Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, yaptıkları denetim hakkında verdiği bilgide, Zabıta Müdürlüğü olarak şu ana kadar görevleri gereği gerekli denetimleri gerçekleştirdiklerini, bu denetimlerin son zamanlarda daha da sıklaştırdıklarını kaydetti.

Amaçlarının vatandaşların kaliteli ve sağlıklı bir hizmet almakla birlikte herhangi bir zarara uğramaması olduğunu vurgulayan Tetik, şunları söyledi:

Satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı denetimlerimizi arttırdık. Market raflarındaki ürünlerin satış fiyatı, birim fiyatlarının yanı sıra birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile malın nerede üretildiği tarihlerini kontrol ediyoruz. Denetimlerde aksaklık varsa tutanak tutarak, Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyoruz. Ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol ediyoruz. Tarihleri geçmiş ürünler hakkında tutanak tutup, cezai işlem uyguluyoruz. Amacımız vatandaşımızın doğal ve yerli ürünleri tüketmesi. Fiyat farklılıklarının olmaması amacıyla denetimleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın fiyatlara bakarak aldanmaması. Raftaki fiyatla kasadaki fiyat arasında farklılık olduğu zaman tüketicimiz 153’ü arayarak şikayetini bildirebilir.”

Vatandaşlar da gerçekleştirilen denetimlerden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Zabıta Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.