DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUDUR”  

TÜZÜN’ÜN 10 KASIM MESAJI

“YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUDUR”

 

TBMM Başkanvekilliğine seçilen Yaşar Tüzün 10 Kasım mesajında, “Bizlere düşen görev çağdaşlıktan, demokrasiden, laiklikten, özgürlüklerimizden vazgeçmeden emaneti daha da ileri taşımaktır” dedi.

 

TBMM Başkanvekili, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79’uncu yıldönümünde “10 Kasım sadece Atatürk’ü anma değil, ilkelerini ve eserlerini anlama ve anlatma günüdür” mesajı verdi.

Tüzün’ün 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 79. yılında, ilkelerinin ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Varlığımızın ve birliğimizin en sarsılmaz temeli, yaşadığı çağı aşarak kurduğu Cumhuriyet ve bize verdiği bağımsızlık ruhudur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milleti’ne değil, tüm mazlum uluslara örnek olmuştur, umut olmuştur.

Atatürk ilke ve devrimlerinin, bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin önemi ve değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

Yolumuz, O’nun gösterdiği çağdaş uygarlık yoludur.

10 Kasım sadece Atatürk’ü anma değil, ilkelerini ve eserlerini anlama ve anlatma günüdür.

O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, ilkelerine ve devrimlerine olan inancımızı tazeleme günüdür.

Bizlere düşen görev; çağdaşlıktan, demokrasiden, laiklikten, özgürlüklerimizden vazgeçmeden, emaneti daha da ileriye taşımaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyecektir.

Sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza, bize gösterdiği yolda, engelleri aşarak hiç durmadan yürüyeceğimize olan andımızı bir kez daha tekrarlarken;

Büyük Önder Atatürk’ü ve bağımsızlık yolunda canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.