DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Bilecik’te

Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Bilecik’te

Bozüyük Yüksek Hızlı Tren İstasyonunu ziyarete gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Elvan, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte Eskişehir-İstanbul YHT hattı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Piri Reis Test Treniyle Bozüyük ilçesine geldi.

İçköyde inşaatı devam eden YHT Gar’ında, Vali Halil İbrahim Akpınar, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve diğer yetkililer Bakan Lütfi Elvan’ı karşıladı.

Elvan, yüklenici firma yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra araca binerken, İçköy sakinlerinden oluşan grup, İçköy-Bozüyük minibüs hattının kendilerine verilmemesini protesto ederek, seslerini Bakan Elvan, Millet Vekili Fahrettin Poyraz ve Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı’ya duyurmaya çalışsa da sonuca ulaşamadı.

İncelemeler sonrasında hat üzerinde birçok istasyonu gezdiklerini ve sorunlu olan kısımlar üzerine araştırmalar yaptıklarını ifade eden Elvan;

“Yüklenici firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldık. İşleri ne zaman bitirebilirler, aksayan yönler nelerdir, bu aksaklıkları nasıl giderebiliriz. Bunları kendi aramızda konuştuk. DDY Genel Müdürümüz, Müsteşarımız, Valimiz ve ilgili tüm arkadaşlarla birlikte bilgi alışverişi yaptık. Biz tabi ki bir an önce Eskişehir-İstanbul hızlı trenini halkımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla burada bulunuyoruz. Süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede hem bakanlığımız hem demiryolları hem de yüklenici firmalar geceli gündüzlü çalışıyorlar. Çalışmanın bitirilmesiyle ilgili kesin bir tarih vermemiz mümkün değil. Birçok kesimde test sürüşleri devam ediyor. Bunun dışında elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Heyelan nedeniyle sıkıntılı olan yerler var. O yöndeki aksaklıkların giderilmesi gerekiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Ama arkadaşlarımız süratle çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.