DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Bilecik Nak İle Emin Ellerde

Bilecik Nak İle Emin Ellerde

Bilecik Belediyesi ile Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) iş birliğiyle acil durum ve afetlerde arama ve kurtarma çalışmaları için protokol imzalandı.

Bilecik Belediyesi’nde gerçekleştirilen protokolde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik için faydalı olan bütün çalışmalarda yer aldıklarını belirtti.

NAK ile yapılacak her türlü destek alışverişine hazır olduklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Cenab-ı Hak olumsuz ve ani olaylar vermesin. Ama bizler de böyle olağan ve sıradışı olaylara hazırlıklı olmamız lazım. Sizlerle bu konularda destek alışverişinde bulunmak Bilecik ve bizim için de son derece önemlidir. Yaklaşık 10 yıllık bir deneyiminiz var. Bu deneyiminizi bir anlamda Bilecik’e de aktarmış oluyorsunuz. inşallah bu çalışmaları daha da geliştirerek sürdürmemiz lazım. Tabi bu olağan zamanda bu tür işler ekstra gibi gelir ama Allah göstermesin bir olay bir defa oldu mu çok kötü olur. Bırakın bir insanı bir canlıyı bile kurtarmak hazırlığını yapmış olduğumuz 10 yıllarca yıllık emek anlamını bulmuş olur. Dünyadaki herşey insan için. İnsanoğlu, eşrefi mahluk diye tabir edilmiş. Onun için insanların rahat ve huzurlu yaşamaları için biz idareciler bu anlamda projeler ortaya koyuyoruz ama bu gönüllülük esasında sizlerin bu katkıları her projenin üstündedir. Bu anlamda da hepinizi canı gönülden kutluyorum. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu konuda bir katkımız olursa kendimizi bahtiyar ve mutlu sayarız. İnşallah hiç kötü şeyler olmasın ve bu noktada da çalışma durumunda olmayalım. Temennimiz o.

NAK Arama ve Kurtarma ekibinin kurucu Başkanı Fatih Işık ise protokol töreninde NAK hakkında bilgi verdi. Merkezlerinin Bursada olduğunu belirten Işık ”2004 yılında faaliyete başladık. Şu anda Eskişehir ve İstanbul’da yapılanmamız var Bilecik dışında. Ama Çerkezköy ve Darıcada’da temsilcilerimiz var. Bulunduğumuz yerlerde de iyi işleyen bir sürecimiz var. Sağ olun sizler de belediye olarak bizlere iyi destek veriyorsunuz ve bu desteğin bizler için çok büyük önemi var. Burada bir cana bile dokunabilsek, acılı gününde destek olsak, bizim için günlerce unutmadığımız bir anı olur. Keşke her yerel yönetici sizler gibi duyarlı olsa. Bütün desteklerinizden dolayı sizlere şükran borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı ve NAK Başkanı Işık, protokolü imzaladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.