DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİ 1 YAŞINDA

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİ 1 YAŞINDA

Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik’e kazandırılan; şehrin tanıtım ve turizm faaliyetlerine birçok yönden katkı sağlayan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, bir yaşını doldurdu.

Günümüz ve gelecek nesillere tarihimizi, kültürümüzü ve çeşitli özelliklerimizi daha iyi anlatmak ve kent belleği oluşturmak amacı ile şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesi 29 Mart 2018 tarihi itibariyle bir yaşını doldurdu.

100 yıl gibi bir süre içinde yakın tarihimizi tüm yönleriyle bugüne ulaştırmakla birlikte, ecdadımızın bizlere bıraktığı kültürel ve manevi değerlerimizin de tekrar gün yüzüne çıkarılmasına aracılık eden Yaşayan Şehir Müzesi; ‘’Geçmişiyle Övünen Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyen Marka Şehir Bilecik’’ hedefinin gerçekleştirilmesinde önemli roller oynuyor.

Açıldığı günden bu yana gerek turlar yoluyla gerek, bireysel anlamdaki ziyaretler ile on binlerce konuğunu ağırlayan Yaşayan Şehir Müzesi, kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla kapılarını aralayan konuklarını çeşitli hediyelerle karşıladı.

Ziyaret kapsamında Yaşayan Şehir Müzesine gelen Fatih Belediyesi konukları ile Bilecik Özel İpekyolu Kreşi Ana sınıfı öğrencileri ve vatandaşlarımıza, müze görevlileri tarafından ilimizi tanıtıcı dergiler ile birlikte ilimiz toprağından yapılan çömlek kumbaralar hediye edilirken, aynı zamanda ilimizin lezzetlerinden olan ayva ve nar lokumları ikram edildi.

İçerisinde bulundurduğu binlerce materyal ve görsel öğe ile ilimizin ve kültürümüzün yakın 100 yıllık zaman dilimine ışık tutan Yaşayan Şehir Müzesinde ayrıca Geleneklerimizi Yaşatıyoruz projesi kapsamında her ay, ilimiz lezzetlerinden örnekler uygulanarak, vatandaşlarımıza sunuluyor. Ayrıca sosyal ve kültürel hayatımızın uğraşları arasında yer alan; ayakkabıcılık, çömlekçilik, sepetçilik, yorgancılık, terzilik ve ekmek yapımı gibi alanlarda da gelen konuklara uygulamalı anlatımlar yapılıyor.

Başta; İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Çanakkale, Sakarya, Eskişehir olmak üzere yurdumuzun dört bir köşesinden olmak üzere şu ana kadar on binlerce kişi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret ederek, ilimiz ve tarihimiz hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretçiler ise Müzenin Bilecik ve ülkemiz için taşıdığı öneme değinerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı ve müze çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.