DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

YAŞAMA YOL VER MEDYA KAMPANYASI

YAŞAMA YOL VER MEDYA KAMPANYASI

Acil Sağlık Hizmetleri, yurt geneline en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistemdir.
Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı, acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır.
Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik vb. koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek112 Acil Sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda %100 erişim ile sunulmaktadır.
Ülke genelinde 2.228’e varan yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekipleri ile acil çağrılara, kentlerde ilk 10 dakikada, kırsal alanda ise ilk 30 dakikada ulaşma oranı % 90’ın üzerine çıkarılmıştır. Bakanlık bünyesinde kurulan merkezde 24 saat on-line takip yapılmakta, dijital sistem ile illerden gelen çağrılar, dijital haritalar üzerinde izlenebilmektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri, hastaya ulaşımı ve hasta naklini en hızlı şekilde sağlamak üzere hava, kara ve deniz ambulansları ile 2014 yılında 4.027.215 hastaya tahliye ve sağlık hizmeti sunmuştur.
Ancak bu 112 hizmetlerinin verilmesi esnasında bir takım zorluklarla karşılaşılmaktadır. Bunların başında da trafikte ambulansa yol verilmemesi ve 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesi gelmektedir.
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil Sağlık Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan “Yaşama Yol Ver” medya kampanyası kapsamında ilimizdeki tüm okullarda eğitimler düzenlenmektedir. Pazaryeri İlkokulu’ndaki eğitim 112 Acil tanıtım filmi gösterimi ile başlayıp Eğitimci Sezai BAŞOL’un çocuklara konu hakkında verdiği eğitimle devam etti.
112 Acil’in en büyük sorunlarından biri olan trafikte ambulansa yol verme konusuna değinen BAŞOL bu kampanya ile toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını anlatarak, ilimizde 112’ye yapılan iki yüz bin aramanın yüz doksan bin’inin gereksiz aramalardan oluştuğunu belirtti.
Kampanya kapsamında öğrencilere boyama kitabı, kalem ve silgi gibi promosyonların dağıtımının ardından, çocuklara ambulansın içinin gezdirilmesi ve tanıtımıyla Pazaryeri İlkokulundaki eğitim sona erdi.
Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince il genelindeki tüm ilkokullarda bu kampanyanın devam edeceği bilgisi alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.