DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

3. BÖLGESEL KÜME BULUŞMASI BURSA’DA YAPILDI…

3. BÖLGESEL KÜME BULUŞMASI BURSA’DA YAPILDI…
BEBKA GENEL SEKRETERİ TAMER DEĞİRMENCİ: KÜMELENME ÇALIŞMALARI 2010’DAN BERİ GÜNDEMİMİZDE
BURSA – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, bölgedeki küme
girişimlerinin birbirini tanıması, karşılıklı tecrübelerin aktarılması ve kümelenme sürecine başlama ve destek alma aşamasında olan sektörel grup ve derneklerin bu süreçle ilgili bilgi birikimlerinin artırılması amacıyla düzenlenmeye başlanan “Bölgesel Küme Buluşmaları”nın üçüncüsü Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa’da yapılan 3. Bölgesel Küme Buluşması’na; BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci’nin yanı sıra Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde faaliyet gösteren kümelerin yetkilileri ve BEBKA çalışanları katıldı.

Küme potansiyeli yüksek bir bölge
Toplantının açılışında yaptığı konuşmasında Bursa, Eskişehir ve Bilecik’in, küme potansiyeli açısından zengin bir bölgede konumlandığına dikkat çeken Tamer Değirmenci, kümelenme çalışmalarının 2010’dan beri BEBKA gündeminde olduğunu belirtti. Ayrıca Ajansın bu potansiyeli ortaya çıkarmaya yönelik olarak gerçekleştirdiği Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi gibi etkinlikler ile sektör raporlarının hazırlanması ve analiz çalışmaları hakkında bilgi verdi.
BEBKA Genel Sekreterinin açılış konuşmasının ardından bölgede yer alan her bir kümenin temsilcisi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Türkiye’de ilk
Türkiye’deki, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ‘Kümelenme Destek Programı’ kapsamında destek almaya hak kazanan ilk küme olan Eskişehir Bilecik Kütahya Seramik İş Kümesi (EBK) Genel Sekreteri Tülin Murathanoğlu toplantıda sunum yaptı.
Projenin kapsamında sürdürülebilir kurumsallık faaliyetleri, enerji verimliliği çalışmaları, temiz üretim çalışmaları, seramik hammaddeleri araştırma çalışmaları ve ortak üretim tesisi kurulması gibi hedeflerin yer aldığını belirten Murathanoğlu yaptıkları çalışmalar ve proje yürütülürken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Başvuru aşamalarını anlattı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Kümelenme Desteği Programı çerçevesinde başvurusu yapılan, koordinatörlüğünü Bursa Ticaret Sanayi Odası’nın (BTSO), yürütücülüğünü Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezinin (BUTEKOM) yaptığı “Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümesi (SETEK)” projesi hakkında bilgilendirme yapan BUTEKOM Müdürü Şengül Teke ise, Bursa ilinde Ev Tekstili alanında tedarikçi, eğitim, araştırma ve kamu kurumlarını, çatı kuruluşları ve destekleyici sektörleri buluşturan projenin hazırlık ve başvuru aşamalarını anlattı.
Yapılan sunumların ardından toplantı BEBKA Program Yönetimi Birim Başkanı Erhan Öztürk’ün, 2016 yılı Mali Destek Programları hakkında yaptığı bilgilendirme ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.