DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Whatsapp Veri ve Depolama Kullanımınızı Gözden Geçirin

Whatsapp Veri ve Depolama Kullanımınızı Gözden Geçirin. Türkiye ve dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma ve arama uygulaması Whatsapp’a her gün yeni bir özellik eklenirken, kullanıcıların bu yeni özellikleri takip edip, mevcut özellikleri de gözden geçirmesi gerekebiliyor.

Whatsapp Depolama Alanı Temizliği

Telefon hafızanız dolu ve dolmak üzereyse bu işlemin size çok faydası olabilir

Şayet telefon hafızanızda depolama alanınızın dolduğu yönünde bir bildirim ile karşılaşıyorsanız, telefonunuzun hafızasında yüklü olan fotoğraf ve videoları gözden geçirmeniz ve ardından tarayıcı geçmişleri de dahil olmak üzere gerçekleştirdiğiniz temizlik işlemine rağmen yeterli boş alana hala sahip olamadıysanız, hem Android hemde İOS kullanıcılarının Whatsapp’ın Veri ve Depolama ayarlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Eğer aktif bir şekilde Whatsapp kullanıyorsanız ve Android kullanıcısı iseniz Whatsapp’ta gerçekleştirdiğini görüşmeler hafızanızın dolmasına sebep olmuş olabilir.

Whatsapp Veri ve Depolama Kullanımı

Android kullanıcıları Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üst üste üç nokta işaretinden ayarlar menüsüne giriş yapın.

whatsapp ayarlar menusune giris

whatsapp ayarlar

 

Açılan sekmede Veri ve Depolama Kullanımı menüsünde kullanımınıza bağlı olarak depolama kullanımınız ile ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Veri ve Depolama Kullanımına dokunun ve ardından açılan sekmede depolama alanına giriş yapın.

whatsapp veri ve depolama alani menusu

whatsapp veri ve depolama kullanımı

Kişileriniz ile depolama alanınızda yer teşkil eden megabyte ve kilobyte cinsinden verileri bu alanda görebiliyorsunuz. Her ne kadar az gibi görünse de hepsini toplamı büyük bir alana sahip oluyor ve telefonunuzdaki depolama alanınızın dolmasına neden olabiliyor.

whatsapp depolama kullanımı

Bu aşamada yapmanız gereken depolama alanında ekranınıza çıkan kişilerinizde en yüksek boyutlu olandan başlamak üzere, üzerine dokunup, açılan ekranda ‘Alan Açın’a giriş yaparak temizlemek istediğiniz öğeleri seçip ‘Öğeleri Sil’ seçeneğine dokunmak.

 

whatsapp depolama alanı alan açma 1

whatsapp depolama alani ogeleri silmek

İOS kullanıcıları ise yine Whatsapp üzerinden ayarlar menüsü ve ardından açılan sekmede ‘Veri ve Saklama Alanı Kullanımı’ sekmesine giriş yaparak, açılan sekmede ‘Saklama Alanı Kullanımı’ bölümüne dokunduğunuzda, kişiler ile telefonunuzun saklama alanında bulunan megabyte ve kilobyte cinsinden tüm verileri görebiliyorsunuz. Saklama alanınızda bulunan bu verileri temizlemek istiyorsanız, kişilere tek tek dokunup ‘Yönet’ diyerek tik işareti bulunan verileri tercihinize göre temizleyebiliyorsunuz.

Android kullanıcılarının Veri ve Depolama Kullanımı, İOS kullanıcılarının ise Veri ve Saklama Alanı Kullanımı menüsünden gerçekleştirebilecekleri bu işlemler ile tek tek depolama veya saklama alanınızdaki metin, kişiler, konumlar, fotoğraflar, gifler, videolar, sesli mesajlar,belgeler ve çıkartmalar olmak üzere tercihinize göre seçmiş olduğunuz verileri silerek yer açmanıza izin veriyor.

Whatsapp’ta sohbetleri silmek veya temizlemek de size alan kazandırabilir.

Whatsapp’ta bireysel bir sohbeti silmek için sohbetler sekmesinde silmek istediğiniz sohbet üzerinde sola kaydırın. Diğer > Sohbeti Sil > Sohbeti Sil’e dokunun.

Alternatif olarak sohbetler sekmesinde, sol üst köşedeki Düzenle seçeneğine dokunun  Silmek istediğiniz sohbeti seçin  Sağ alt köşedeki Sil seçeneğine dokunun > Sohbeti Sil’e dokunun.

Whatsapp’ta grup sohbetini silmek için

Bir grup sohbetini silmek için önce o gruptan ayrılmanız gerekir, ardından sohbeti silebilirsiniz.Sohbetler sekmesinde silmek istediğiniz sohbet üzerinde sola kaydırın. Diğer > Gruptan çık > Gruptan Çık’a dokunun. Sohbetler sekmesinde silmek istediğiniz sohbet üzerinde sola kaydırın > Grubu Sil > Grubu Sil

Whatsapp’ta tüm sohbetleri bir kerede silmek için

WhatsApp’tan Ayarlar > Sohbetler > Tüm Sohbetleri Sil’e gidin.

Telefon numaranızı girin > Tüm Sohbetleri Sil’e dokunun. Bireysel sohbetler sizin Sohbetler sekmenizden silinecektir. Ancak, grup sohbetleri Sohbetler sekmenizde hala gözükecektir ve hala o grupların bir parçası olmaya devam edersiniz.

Whatsapp’ta sohbetleri temizlemek

Sohbeti temizlemek, bir sohbet içindeki tüm mesajları temizlemenizi sağlar. Sohbet, Sohbetler sekmenizde listelenmeye devam edecektir.

Bireysel veya grup sohbeti temizlemek için Sohbetler sekmesinde temizlemek istediğiniz sohbet üzerinde sola kaydırın. Diğer > Sohbeti Temizle’ye dokunun. Yıldızlı hariç tümünü sil veya Tüm mesajları sil’e dokunun.

Whatsapp’ta tüm sohbetleri bir kerede temizlemek için

WhatsApp’tan Ayarlar > Sohbetler >Tüm Sohbetleri Temizle’ye gidin.

Telefon numaranızı girin > Tüm Sohbetleri Temizle’ye dokunun. Bu, sohbetleriniz içerisindeki bütün mesajları silecektir. Bütün sohbetler, Sohbetler sekmenizde listelenmeye devam edecektir.

Whatsapp’ta yedeklemeleri silmek

WhatsApp yedeklemelerinizi aşağıdaki talimatları takip ederek silebilirsiniz:

Başlamadan önce, lütfen şunları dikkate alın:

  • Sohbet Geçmişi Yedek dosyaları /sdkart/WhatsApp/VeriTabanı/dosya altında saklanmaktadır.
  • Bu dosyaları WhatsApp dışında açamazsınız.
  • Bu dosyaları silebilmek için dosya yöneticisine ihtiyacınız vardır.

Sohbet geçmişinizi silmek için:

Dosya Yöneticisi’ni başlatın.

WhatsApp dosyasına dokunun, WhatsApp dosyalarının listesi görünecektir. Yedekler dosyasına dokunup, basılı tutun.

Sil’i seçin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.