DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

VALİ NAYİR’DAN KARDAN ÇÖKEN SERALARDA İNCELEME

VALİ NAYİR’DAN KARDAN ÇÖKEN SERALARDA İNCELEME

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Söğüt ve İnhisar ilçelerindeki sera arazilerinde incelemede bulundu.
Vali Nayir, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ile il genel meclisi üyeleri ile birlikte, Söğüt ve İnhisar ilçelerine bağlı köylerde, önceki günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle seralarda meydana gelen çökme nedeniyle incelemede bulunarak, köy muhtarlarından ve vatandaşlardan bilgi aldı.
Söğüt ilçesine bağlı Çaltı, Tuzaklı, Hamitabat ve Geçitli ile İnhisar ilçesinde bağlı Yakacık ve Akçasu köylerindeki çöken seraları inceleyen Vali Nayir, il olarak sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek, il ve ilçelerde de kar ağırlığını kaldıramayan yerlerde çökmeler meydana geldiğini, en büyük tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu söyleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Zararı yerinde görmek ve kendilerine düşen görevi yerine getirmek için geldiklerini ifade eden Vali Nayir, “Ön tespitlere göre 4 bin dekarlık sera alanında yüzde 70 zarar var. En kısa zamanda şahıs bazında hasar tespit çalışmaları yapılacak ve raporları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilecek. Hasar tespit çalışmasının ardından bakanlıkça afet bölgesi ilan edilirse, mevcut borçların ertelenmesi gibi hususlar gündeme gelebilir. İlimizde tarım denildiğinde aklımıza Orta Sakarya vadisi yani bu bölgemiz geliyor. Zarar gören seralarımız bölgenin ekonomisine de tarımına da büyük destek vermekteydi. Uzun yılların birikiminin bir gecede bu hale gelmesi hepimizi üzdü. Allah’a şükür herhangi bir can kaybımız yok. Bu afetlerden ders çıkarmamız lazım. Bundan sonraki seralar, bu tür olumsuz şartlara uygun yapılması gerekir ki aynı olaylarla tekrar karşılaşmayalım” diye konuştu.
Köylüler de biran önce çöken seraların kaldırılmasını ve hasar tespit çalışmasının yapılmasını istedi.

MUH_5071

MUH_5087

MUH_5032

MUH_5069

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.