DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”SARIKAMIŞ HAREKÂTI’NIN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI”

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”SARIKAMIŞ HAREKÂTI’NIN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Sarıkamış Harekâtının 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
”Belediye Başkan Selim Yağcı, Sarıkamış Harekâtının Türk Bağımsızlık Mücadelesinde taşıdığı öneme değinerek, şu ifadelere yer verdi:

”Sarıkamış olayı, yürekleri dağlayacak bir olayın adı olmakla birlikte, bir kahramanlık destanının da adıdır. Sarıkamış, zor ve amansız hava şartlarına aldırmadan vatanları uğruna canlarını vermeye hazırlanan 90 bin kahraman Türk askerimizin şahadete erdiği olayın adıdır. Memleketin dört bir yanından gelen kahraman askerlerimiz arazi ve kış şartlarında en ağır koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir.

Bununla birlikte Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekâtı olarak tarihindeki yerini alan ve Vatanın bağımsız bütünlüğü için canını ortaya koyan Sarıkamış Harekâtı, Yurdun dört bir köşesinden gelen kahraman askerlerimizin büyük ümitlerle başlayan ama sonu felaketle biten büyük bir hadisedir. Sarıkamış Harekâtı, vatan topraklarının nasıl ve hangi zor şartlarda kazanıldığını tekrar hatırlatma anlamında büyük öneme sahiptir. Onların bu toprakları korurken karşılaştıkları zorluklar, bizlere miras bırakılan toprakların anlamını daha da arttırmaktadır.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve vatan toprağını; Şanlı İstiklal Marşımızın ‘’ Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı’’, ‘’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda’’, ‘’ Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.’’ , Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal!’’ dizelerinin en iyi şekilde anlam bulduğu vatan savunmasıdır.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri Bilecik’te de Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu en iyi şekilde idrak ediyoruz. 90. bin askerin oluşturduğu birlik beraberlik ve kardeşliğin günümüzde ve yarınlarımızla devam etmesi dileği ile, Bu vatan için kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran Kahraman Gazilerimizi ve Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.