DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

VALİ NAYİR’DAN GAZİ ŞÜKRÜ CENGİZ’E ZİYARET

VALİ NAYİR’DAN GAZİ ŞÜKRÜ CENGİZ’E ZİYARET

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Siirt’te gazi olan Cengiz ailesini ziyaret etti.

Siirt Eruh ilçesi Payamlı köyü kırsalında 1992 yılında terör operasyonunda mayına basması sonucu yaralanan er Şükrü Cengiz’i, Vali Nayir, eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile birlikte Gaziler Günü nedeniyle evinde ziyaret etti.

Ziyarette, Vali Nayir ve beraberindekiler, Cengiz ve ailesiyle bir süre sohbet etti.

Daha sonra Vali Nayir, Polisevi’nde Gaziler için verilen yemekte yaptığı konuşmada da gazilerin, can pahasına kutsal sayılan değerleri korumaya çalıştıklarını belirterek, “Kolay ve az bir fedakarlık değil. Çok büyük fedakarlıklar yaptılar. Bu milletin her ferdi hem şehit hem de gazi ailelerimize, bu minneti duymakta ve yapılan fedakarlığı görmektedir” dedi.

Fedakarlıkların en büyüğünün vatan uğrunda can vermek ve gazi olmak olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Vatan uğruna bu vatan topraklarında huzur içerisinde kutsal değerlerimizle yaşamamızı sağlayan, bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi ve canlarını vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimizi, şehitlerimizin yokluğuna, gazilerimizin sıkıntılarına sabreden ailelerini huzurlarınızda bir daha kutlamak istiyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sabır diliyorum. Fedakarlıkların en büyüğü içerisinde öne çıkan gazilerimizde aynı fedakarlığı göstererek, bizlere örnek oldular. Onların aileleri de şehitlerimizin yokluğuna, gazilerimizin de sıkıntılarına sabır ve metanet göstererek, yine bütün milletimize birer örnek teşkil ettiler. Bu vatan evlatlarına da düşen kadirşinaslıkla hem şehitlerimizi hem gazilerimizi hem de onların yakınlarını bağırlarına basmak olacak. Buda bu günler de hep birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelerek gerçekleşiyor. Burada Türkiye geneline birlik ve beraberlik fotoğrafı vermiş oluyoruz. Bugünlerde sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu tür birlik ve beraberliklere fazlasıyla ihtiyaç var. Günü geldiğinde yeni şehitler verilebileceğini, yeni gazilerimizin olabileceğini biliyoruz.”

 

MUH_4406 MUH_4345 MUH_4352 MUH_4359 MUH_4362 MUH_4367 MUH_4378

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.