DOLAR
32,2645
EURO
34,6728
ALTIN
2.405,44
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
23°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

VALİ NAYİR, ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ NAYİR, ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan erkek öğrencileri Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan ile birlikte ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Nayir, üniversite döneminin hayatlarının enerjili ve hayattan beklentileri yüksek olduğu dönem olması gerektiğini belirterek, bu dönemin kıymetini bilmelerini istedi.

Dönem içerisinde görevlerinin yalnızca okulları bitirmek olmamasını, aynı zamanda hayatı anlamaları, tanımaları, gözlemlemeleri, kendilerini ileriye dönük hazırlamaları ve varsa eksikliklerini tamamlayacakları süreç olması gerektiğini ifade eden Vali Nayir, şöyle konutu:

“Bilecik huzurlu bir şehir. Bu huzurun ve rahat ortamın kıymetini bilerek, ailelerinizin ve milletimizin beklentileri konusunda daha da gayretli olmanız önemli. Yaşadığınız çevreyi muhakkak görüp tanımanız, bizim arzumuz, isteğimiz. Bilecik’in tarihini ve kültürünü tanımadan ayrılmak büyük bir kayıp olur. İlimizde güzel birliktelik var. Hem üniversitemizin ilimize katkısı hem de kamu kurum ve kuruluşların üniversiteye katkısı bakımından çok olumlu gelişmeleri bir arada. Güzel birliktelikten öğrencilerimizde en güzel şekilde istifade etmesi lazım. Üniversite dönemi, artık ayaklarınızın üzerinde durmanız gerektiğini hissettiğiniz dönemdir. Her öğrencimizin ailesi tarafından Bilecik’e bir emanet olduğu düşüncesinden hareket ediyoruz. Sizler bizlere emanetsiniz.”

Prof. Dr. Özcan da üniversitenin geçmişi hakkında ve fiziki yapısı hakkında bilgi vererek, insanların sonsuza kadar yaşamasını ve değerlerini bayraklarla ifade ettiklerini söyledi.

“Bu bayrakları nesilden nesile emanet ederiz” ifadesinde bulunan Prof. Dr. Özcan, “Şimdi biz onu devraldık ve sizlere emanet edeceğiz. Sizde, sizden sonrakilere emanet etmek üzere en iyi şekilde taşıyacaksınız. Eğitim anlamında bir hikaye yazılıyorsa, o hikayenin kahramanları sizlersiniz. Hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Birimizin derdi hepimizin derdi olmalı. Bizim görevimiz size, tecrübelerimizi aktarmak. Nitelikli insanlar bir araya geldiği zaman toplumlarını da, ülkelerini de ayağa kaldırıyor. Nitelikli insanlar iyi olursa o zaman dünyaya iyilik egemen oluyor, kötü insanlar olursa her gün tepemize bombalar yağıyor. Buna karşı durabilmemiz içinde sizden başka güvenebileceğimiz hiç kimsemiz yok. Bu sorumluluğu hissedeceksiniz” diye konutu.

Bilecik Yurt Müdürü İsmail Şen ile Erkek Yurt Müdürü Muzaffer Küçük’ünde katıldığı etkinlikte, öğrencilerin sorunlarını da dinleyen Vali Nayir ve Rektör Prof. Dr. Özcan, bu tür toplantıları aralıklarla yapacaklarını bildirdi.

MUH_8184 MUH_8192 MUH_8179

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.