DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Uyuz Vakalarında Artış

Uyuz Vakalarında Artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısmi bir artış tespit ettik, takip ediyoruz dedi

Ülke genelinde son günlerde uyuz vakalarında yaşanan artış vatandaşlarda panik hali yaratınca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Bakan Koca, endişeye sebep olacak bir artış olmadığını, kısmi bir artışın tespit edildiğini ve takibe alındığını, erken uyarı sistemlerinin olduğunu herhangi bir olağandışı durum söz konusu olduğunda erken müdahale edebildiklerini söyledi.

Artışın yüksek olması beklenen deprem bölgelerinde dahi artışın beklenenin altında seyrettiğini, son dönemde Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artış olduğunu ancak salgın denebilecek durumda olmadığını duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı:

Uyuz vakaları konusunda dün bir basın mensubunun sorduğu soruya verdiğim cevaptan: Uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış yoktur. Kısmi bir artış tespit ettik ve durumu yakından takip ediyoruz. Erken uyarı sistemimiz gayet iyi çalışıyor. Bu sistem sayesinde olağandışı gelişmelere erken müdahale etme imkânına sahibiz. Riskin yüksek olduğu deprem bölgesinde bile, bu yılın ilk dokuz ayında geçen yıla göre artış beklenenin altında oldu. Ülke genelinde endişe verici bir yaygınlaşmadan, salgın durumundan bahsedilmesi söz konusu değil. En çok, son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söylenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.