DOLAR
32,4205
EURO
34,7774
ALTIN
2.479,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

ÜSTAT NECİP FAZIL KISAKÜREK’İ SÖZÜN USTALARI İLE ANDIK

Bilecik Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen programda, Necip Fazıl Kısakürek’i andık.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini okuyarak, hayatı hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte, şarkıcı Cihan Yıldız da Serdar Tuncer’e eşlik ederek, eserlerini seslendirdi.

Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır temennisinde bulundu.

Güzel ve anlamlı bir gecede Bilecikliler ile Serdar Tuncer’i buluşturdukları için büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i anma gecemize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. 1904 ile 1983 yılları arasında 78 yıllık dop dolu bir hayat ve gerçekten bir dava adamının nasıl bir kaygı içinde olduğunu en güzel örnekleri. Necif Fazıl’ı anlamak ve anlatmk son derece önemli. Necip Fazıl’ı anlamak bir dava adamı için meselelere bakış açısı için son derece önemlidir. Onu anlamak toplumsal yaşamda birçok meselenin çözümünde ışık vericidir. Yine aynı şekilde Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i Serdar Tuncer kardeşimizin anlatımıyla ve Cihan Yıldız kardeşimizin de nağmeleriyle dinlemek çok güzel ve anlamlıdır.  Böyle bir gecede bizlere Necip Fazıl Kısakürek’i anlattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum”

Serdar Tuncer ise kendisini davet ederek, Bileciklilerle buluşturduğu için Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Etkinlikte, Serdar Tuncer, Necip Fazıl Kısakürek’in bazı eserlerini okurken, Sanatçı Cihan Yıldız ise müziğiyle eşlik etti.

Etkinlik, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız’a çiçek taktim etmesiyle son buldu.

 

DSC_5450 DSC_5472 DSC_5525 DSC_5540 DSC_5546 DSC_5555

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.