DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÜNİVERSİTENİN HAFRİYATI TAMAMLANDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu hizmet binasının yapımı için kısa bir süre önce başlatılan hafriyat çalışmaları tamamlandı.

Bozüyük Belediyesi tarafından Yeşilkent Mahallesi Kent Ormanı girişinde geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşları ve akademik çevrelerin de katıldığı bir törenle başlayan üniversite inşaatının birinci aşaması olan hafriyat çalışmalarında sona gelindi.  Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın Bozüyük’e bir üniversite kazandırabilmek amacıyla organize ettiği ve kendisinin de yakından takip ettiği hafriyat çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bundan sonraki aşamada ise üniversite tarafından yapılan ihale sürecinin devreye gireceği öğrenildi.

Bozüyük’e üniversite yapılması ile ilgili olarak yıllardır hiçbir ilerleme kaydedilemezken; 2013 aralık ayı itibari ile Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin POYRAZ’ın girişimleri ile Bozüyük’te yüksek okul yapılabilmesi için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi hesabına 4 milyon tl ödenek aktarılması ve ardından yine Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin POYRAZ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın yaptığı görüşmeler neticesinde Üniversitenin yeri belirlenerek süreç hızlandırılmıştı. Ardından Belediye Meclisinden geçen üniversite arazisinin tahsisi ile hafriyat çalışmalarına başlanmıştı. 2000’den fazla öğrenci kapasitesine sahip olacak yüksek okul bünyesinde Bozüyük Meslek Yüksekokulu ve 4 yıllık eğitim veren fakülte niteliğinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu barındıracak.

Üniversite Hafriyatı Tamamlandı 1 Üniversite Hafriyatı Tamamlandı 3 Üniversite Hafriyatı Tamamlandı 4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.