DOLAR
32,5191
EURO
34,5735
ALTIN
2.504,25
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Söğüt ve Osmaneli’nde yaşayan diyaliz hastalarına müjdeli haber !

Böbrek yetmezliği olan ve diyaliz ünitesine bağlı olan hastalar için Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastanelerine Diyaliz Üniteleri kuruluyor.

Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, “Söğüt ve Osmaneli ilçesinde ikamet eden ve bulunduğu ilçede diyaliz ünitesi olmadığı için diğer merkezlerde tedavilerini sürdüren diyaliz hastalarımızın sorunu giderilecek.” ifadelerini kullandı.

Bilecik’te sadece merkezde bulunan ve diğer ilçeler ve köylerde bulunan diyaliz hastaları servis araçları ile Bilecik’e taşınarak hizmet veriliyordu. Osmaneli ve Söğüt’e kurulacak olan bu merkezle birlikte orada bulunan diyaliz hastaları ise büyük bir nefes alacak ve diyaliz ünitesine bağlanmak için uzun mesafeler kat etmeyecek.

Bilecik İl Sağlık Müdürü Yılmaz yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı;

“Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin “Merkezlerin Kurulması ve Planlanması” başlıklı 8. Maddesinin 6. Fıkrasında belirtilen hüküm doğrultusunda, “halkın ihtiyaç duyacağı, zorunlu sağlık hizmetlerinin yerinde, en çabuk ve kolay ulaştırılmasının sağlanması kamuya ait sağlık kurumlarının öncelikli görevi olması nedeniyle merkez bulunmayan yerleşim yerindeki kamuya ait hastaneler bünyesinde planlamadan muaf olarak en fazla beş cihaz kapasitesinde üniteler kurulabilmektedir.” Buna istinaden İl Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonumuz tarafından Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastanesine Diyaliz ünitesi açılması hususunda karar alınmıştır. Alınan İl Komisyon kararı gereğince Bakanlığımıza ilimiz Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastaneleri için Diyaliz Ünitesi Kurulması yönünde talep yapılmış olup Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.08.2014 tarihli cevap yazılarında 25 Yataklı Söğüt Devlet Hastanesi ve 25 Yataklı Osmaneli M. S. Çetintaş İlçe Devlet Hastanesi için diyaliz ünitesi kurulabileceği hususunda olumlu cevap alınmıştır.

İlgili karar Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tebliğ edilmiş, Bilecik İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Söğüt ve Osmaneli Devlet Hastanelerinde Diyaliz Ünitesi kurulması çalışmalarına başlamıştır.

Söğüt ve Osmaneli ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.