DOLAR
32,5093
EURO
34,9403
ALTIN
2.433,27
BIST
9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te kırsal kalkınma için hibe edilen araçlar dağıltıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçiyi desteklemek amacı ile başlattığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında, başvuran işçilere ekipman dağıtımı gerçekleştirdi.

Programın amacının, bedenen ağır çalışan işçilerin iş gücünü hafifletmek, iş tasarrufu sağlamak ve uluslar arası rekabeti arttırmak olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun yıldız, “Bu projelerden yüzde 50 makine, ekipman hibe desteği 2007 yılında çıkartılan bir yönetmelikle başlatılmış, 5 yıllık olan bu yönetmelik daha sonra 2011 yılında bir 5 yıl daha uzatılarak 2015 yılına kadar devam edecektir. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı veya bakanlığımızın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan, gerçek anlamda üreticilik yapan çiftçilerimizin bu desteklemelere başvurması ve her yıl belirlenen yönetmelik gereği hangi dönemde başvuracağı ve bu başvuru süresinin ne kadar olacağı konusu yönetmelikle belirlenmiş, genelde Nisan ve Haziran aylarında 30 ile 45 gün arasında bir başvuru süresi var. Bu süre içerisinde başvuran çiftçilerimiz puanlama sistemine tabi tutuluyorlar ve bu puanlama sisteminde de hak eden çiftçilerimize ekipmanlarını aldıktan sonra yüzde 50 desteği yapılmaktadır.

Bilecik’te 4 Bin 141 çiftçinin destekleme programına başvurduğunu ifade eden Yıldız; ”

2007 yılından-2014 yılı sonu itibariyle şu ana kadar Bilecik’imizde 4 bin 141 çiftçimiz bu alet ve ekipman desteklemesinden faydalanmak için müracaatını yapmış ve bunlardan bin 164 çiftçimize toplamda 3 milyon 829 bin 136 TL hibe destek vermiş oluyoruz. Ben burada, devletimizin, çiftçimizin alım gücünü arttırabilmek, ulusal ve uluslar arası rekabet gücünü arttırabilmek, zamandan kazanması, kaliteli üretim yapabilmesi, Pazar isteklerine hitap edebilecek bir üretim yapabilmesi için yapılan bu desteklemelerin çok yerinde olduğunu ve devam edeceğini, bugün dağıttığımız ve dağıtacağımız bütün alet ve ekipmanlarımızın, çiftçilerimize, Bilecik üreticisine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah kaza bela vermesin. Üretimleri bol ve bereketli olsun diyorum.

Son yıllarda ülkemizde çok büyük gelişmeler kaydedilmiş, bu gelişmelerden tabi ki tarım da en büyük payı almıştır.Türkiye, dünya çapında tarım alanında 7.’yken bugün 4. Sırada. Avrupa’da 1. Sıraya geldik. Baktığınız zaman, ekilen alan miktarında azalmaların lduğu söyleniyor. Çiftçilikle uğraşan üretici sayımızda azalmalar olduğu söyleniyor. Bunlar doğrudur ama diğer taraftan hem kaliteli ürün artışı hem de ürün miktarımızda artış olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü 77 milyon insanımızı, 30 milyon turistimizi ve şanımıza yakışan büyüklüğümüzle, gerek dış ülkelere olan yardımlarımızla, gerek ülkemize sığınan insanları beslediğimizi biliyoruz. Bütün bunlarda emeği geçen tüm çiftçilerimize, üreticilerimize, birliklerimize, paydaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi

Çiftçilere ruhsatları; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Vali yardımcısı Süleyman Deniz, Tugay komutanı Mehmet Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Çınar tarafından verildi.

DSC_1196-1024x682

DSC_1164-1024x682

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.