DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Üniversitede Yerli İHA Motoru Üretimi Hedefleniyor

Üniversitede Yerli İHA Motoru Üretimi Hedefleniyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Üniversitenin TOBB Mühendislik Laboratuvarını ziyaret ederek Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bünyesinde geliştirilen insansız hava aracı (İHA) motorunu inceledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Küçük ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztürk’ten proje hakkında bilgi alan Rektör Taş, projenin geliştirilme sürecinde yer alan öğrencilerle sohbet etti.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztürk, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yerli İHA motorunu Üniversite çatısı altında üretmek için çalışma başlattıklarını, bu çalışmalar sonucunda mevcut İHA motorlarının yük taşıma kapasitelerini ve havada kalma sürelerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nazım İmal’ın motorun elektrik ve elektronik aksamı üzerinde çalıştığını belirten Öztürk, projede akademisyenlerin yanı sıra Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencilerinin de aktif olarak yer aldığını ve Ar-Ge sürecine doğrudan katıldıklarını söyledi. Projeye kaynak sağlamak amacıyla KOSGEB’e başvuruda bulunduklarını belirten Öztürk, Ar-Ge sürecinde Emin-Maksan firmasından destek aldıklarını, proje tamamlandığında motoru sanayi ile işbirliği içerisinde üretmeyi planladıklarını ifade etti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ve yerli İHA motoru projesinin de bunun bir sonucu olduğunu söyleyen Rektör Taş, Yerli İHA motorunun yalnız ekonomik değil aynı zamanda stratejik bir girişim olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.