DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
ALTIN
2.492,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

“Umudu Ol” yardım gemisi Somali’ye ulaştı

“Umudu Ol” yardım gemisi Somali’ye ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kısa bir süre önce Mersin Taşucu Limanı’ndan yola çıkan “Umudu Ol” yardım gemisi hedefine ulaştı. Somali’nin başkenti Mogadişu’da Kızılay ve yerel yetkililer tarafından karşılanan 13 bin tonluk insani yardım malzemesi, gerekli işlemlerin ardından dağıtılmaya başlanacak.

4 Haziran 2017 tarihinde Mersin Taşucu Limanı’nda yola çıkan Kızılay’ın “Umudu Ol” yardım gemisi Somali’ye ulaştı. Uluslararası Mogadişu Limanı’na yanaşan geminin içerisindeki yardımlar 17 Haziran Cumartesi günü boşaltılarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacak. Kızılay, AFAD, TİKA ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle hazırlanan SEBAT isimli gemideki 13 bin tonluk şeker, un ve diğer gıda maddeleri 3 milyon kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak boyutta. Gemide ayrıca ilaç, tıbbi malzeme, teşhis laboratuvarı ve iş makinaları da bulunuyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, geminin planlandığı gibi bir problem olmadan Somali’ye ulaştığını söyledi. Bu gemiyle birlikte Somali’ye gönderdikleri gemi sayısının 12’ye ulaştığını hatırlatan Dr. Kınık, “Aynı zamanda 85 bin ton gıda malzemesi ve insani yardım malzemesini de sadece Somali’ye göndermiş oluyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı, bir övünç meselesi ama insanlığa olan borcumuzu bir şekilde ödediğimiz için de sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyoruz” dedi.

Dr. Kınık, Sebat gemisine benzer 2 geminin daha hazırlandığını, bundan sonraki geminin Yemen’e gideceğini ve aynı yükü taşıyacağını da aktardı.

Gemilerin içerisinde taşınan yük Somali bölgesinde Somali Kızılayı ile yerel yetkililerle ve Kızılay’ın Somali delegasyonu aracılığıyla Somali’nin bütün bölgelerine, özellikle kuraklığın vurmuş olduğu bölgelere dağıtılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.