DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Ukrayna’nın Doğu Bölgelerinden Ayrılın

22.02.2022
A+
A-

Ukrayna’nın Doğu Bölgelerinden Ayrılın. Bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Donetsk ve Lugansk’ın tanınmasına ilişkin kararnameyi imzalamasını ardından. Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın doğu bölgelerine seyahat ve güvenlik durumuna ilişkin olarak bir duyuru yayınladı.

Bugün akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in , Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasına ilişkin kararnameyi imzalaması tüm dünyanın gündemine oturdu.

Vladimir Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Denis Pushilin ve Lugansk Halk Cumhuriyeti Başkanı Leonid Pasechnik ile dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşması imzaladı. Donetsk ve Lugansk’ın tanınmasına ilişkin kararnamenin imzalanmasının ardından T.C. Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın doğu bölgelerine seyahat ve güvenlik durumuna ilişkin olarak bir duyuru yayınladı.

Dışişleri Bakanlığınca yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir.

Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hemen ardından yine Dışişleri Bakanlığınca, Rusya Federasyonunun sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı hakkında bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Rusya Federasyonu’nun, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı Minsk Anlaşmalarına aykırı olduğu gibi, Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına gelmektedir.

Rusya’nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz.

Bu vesileyle Ukrayna’nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrısı yapıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.