DOLAR
32,5373
EURO
34,9031
ALTIN
2.439,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

TÜZÜN: ANAYASANIN MADDELERİ DEĞİL REJİM DEĞİŞTİRİLİYOR

TÜZÜN: ANAYASANIN MADDELERİ DEĞİL REJİM DEĞİŞTİRİLİYOR

Bozüyük’te Çimse-İş Sendikasının kongresinde konuşan Tüzün, “Ülkemizin o kadar sorunu varken anayasa ile rejim değiştirilmek isteniyor. Değişiklikle terör bitmeyecek, işçinin, memurun maaşı artmayacak, ekonomik sorunlar çözülmeyecek. Sadece bir kişiye devleti yönetme hakkı verilecek” dedi.

 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hafta sonunda Çimse-İş Sendikası Bozüyük Şubesinin kongresine katıldı. Kongrede konuşmasında İstanbul’da 30’u polis 39 kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısını lanetleyerek başlayan Tüzün,  şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa diledi ve “Kandan beslenenler amaçlarına ulaşamayacak; umudumuzu, milletimizin birlik ve beraberliğimizi bitiremeyecek”  dedi.

Türkiye’nin başta terör ve ekonomik sıkıntılar olmak üzere çok ağır sıkıntıları bulunduğunu vurgulayan Tüzün, TÜİK’in araştırmalarına göre açlık sınırı bin 500 TL’nin üzerinde, yoksulluk sınırının da 5 bin TL civarında olduğuna dikkat çekti. Tüzün, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun geçen hafta yapılan toplantısında işveren kesiminin “sıfır zam” önerdiğini, hükümetin de buna sessiz kaldığını hatırlatarak,  “Üç öğün sadece çay içip simit yese bile asgari ücretli bu parayla geçinemez” dedi.

1 milyona yakını üniversite mezunu olan 6,5 milyona yakın işsiz bulunduğuna, iş kazalarının iş cinayetlerine dönüştüğüne, sendikalı işçi sayısının azaldığına, kamuda ve belediyelerde yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin çalıştığına dikkat çeken Tüzün, şunları söyledi:

“Ülkemizin çok ağır sorunları var. Dolardaki artış esnafımızı, işverenleri iflas noktasına getirdik. Teröre her gün gencecik canlarımızı şehit veriyoruz. Bu kadar ağır sorun varken şimdi bir kişi için anayasa değişikliğiyle rejim değiştirilmeye çalışılıyor. Gelin Meclis’te sorunları hep beraber oturup çözelim. Yasa varsa yasayı çıkaralım. Bunları bırakıp tek adam sistemine geçiliyor, yürütme, yasama ve yargı hiç kimsenin denetleyemeyeceği tek kişiye bağlanıyor. Verilen teklifle Anayasanın maddeleri değil Türkiye’nin rejimi değişiyor. Bu anayasa değişikliğinden sonra işçinin maaşının artmayacak, terörün bitmeyecek, ekonomi düzelmeyecek, yoksulluk bitmeyecek. Sadece ve sadece bir kişiye devleti yönetme hakkı vereceğini her yerde söyledi. Bu değişiklik parlamenter sisteme ve demokrasiye ağır bir darbe indirmektir. Biz CHP olarak halkımızla birlikte bu teklife karşı çıkacağız.”

Bozüyük’te Karadenizliler, Ertuğrul Gazi, Avcılar, Güneşspor, Pazaryerililer ve Hacı Bektaşı Veli derneklerini de ziyaret ederek anayasa değişikliği konusunda görüş alışverişinde bulunan Tüzün, esnafı da ziyaret ederek kandillerini kutladı.

1-2

Tüzün Cumartesi gecesi sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek anayasa değişikliği teklifi konusunda görüş alışverişinde bulundu

2

Tüzün, Pazar sabahı Çimse-İş Sendikası Bozüyük Şubesi Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

3-1

Tüzün, esnafı dolaşarak vatandaşların Mevlid Kandilini kutladı.

 

4-1

Bilecik’teki temas ve incelemelerini tamamlayarak Pazar akşamı Ankara’ya dönen Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin bütçesinde, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ile birlikte oy kullanırken böyle görüntülendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.