DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Türkiye Google’ı davet etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulün ardından basına açıklama yapan Elvan, TÜSİAD heyetinin nezaket ziyaretinde bulunduğunu, görüşmede, hükümet programındaki öncelikli konuları aktardığını söyledi.

Bakanlık olarak hangi alanlara öncelik verdiklerini ve ileriye yönelik neler yapılacağını ilettiklerini anlatan Elvan, TÜSİAD heyetinin de görüş ve önerilerini aldıklarını ifade etti.

İnternet Yönetişimi Forumu’nun dün İstanbul’da başladığını ve 135 ülkeden çok sayıda katılımcı ile 10’un üzerinde yabancı bakanın foruma katıldığını anımsatan Elvan, söz konusu bakanlarla dün ikili görüşmeler yaptığını bildirdi. Elvan, bu görüşmeler sonucunda birçok konuda işbirliği kararları aldıklarını dile getirdi. “İnterneti keşfeden ve Google’ın Başkan Yardımcısı olan sayın Vint Cerf ile çok faydalı bir görüşmemiz oldu” diyen Elvan, Türkiye’de Ar-Ge merkezi açmaları konusunda Google’ı davet ettiklerini kaydetti.

Elvan, “Onlar da öğrencilerin faydalanacağı kampüs projelerini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini ilettiler. Bununla ilgili ilk aşamada bizden bilgi talepleri oldu. Google gibi büyük firmaların Türkiye’ye gelmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.