DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Türkiye Geneli Kitap Okuma Yarışması Sonuçlandı

Türkiye Geneli Kitap Okuma Yarışması Sonuçlandı

Bozüyük Milli Eğitim Müdürlüğü ve İMKB Anadolu Lisesi tarafından Bozüyük Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye genelinde “Kitap okuma” yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Türkiye genelindeki liselerin 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarından öğrencilerin katıldığı yarışmanın ödül töreni Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı. Ödül Törenine Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileri Bozüyük’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “artık burası çeşitli kültürlerin buluşma noktası haline geldi. Bu organizasyon ile kitap okumaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam  Köksal ŞAKALAR ise yaptığı konuşmasında “Bilecik, Söğüt, Osmanlı’nın kurulduğu topraklar, aynı zamanda Cumhuriyet’in, kuruluşun olduğu yerler. Bozüyük ilçe olabilir, küçük olabilir, Türkiye’nin diğer ilçelerinden küçük olabilir. Ama sağolsunlar bizim öğretmenlerimiz, okul müdürümüz ve siz değerli misafirlerimiz büyük bir gayretin içerisindesiniz. Dolayısıyla bizim okumaya, öğrenmeye, diğer medeniyetlerden daha fazla önem vermemiz gerekir.  Biz ümit ediyoruz ki bu projeyi er yada geç alacağız, sahipleneceğiz inşallah. Türkiye’nin elinde böyle bir çalışma olacak, hedefimiz bu” dedi.

44 ilden 157 okulun başvuru yaptığı, 121 okulun başvurusunun onaylandığı yarışmaya 220 öğrenci katıldı. Öğrencilere belirlenen, Selim İleri’nin “Mel’un”, Erol Göka’nın “Hayatın anlamı var mı?”, Cemil Kavukçu’nun “Aynadaki zaman”, Kemal Karpat’ın “Kısa Türkiye tarihi”, Zülfü Livaneli’nin “Kardeşimin hikayesi”, Alev Alatlı’nın “Beyaz Türkler küstüler” ve Gündüz Vassaf’ın “Türkiye sen kimsin?” isimli kitaplarından çeşitli soruların sorulduğu çoktan seçmeli sınav yapıldı.  Sınav sonrasında yapılan değerlendirmeye göre dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine ödülleri, yarışmaya katılan herkese de Katılım Belgeleri  verildi. Yarışma sonunda Sakarya Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesinden Nidanur Tek birinci, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesinden Serde Bal ikinci ve Çorum İskilip Anadolu Öğretmen lisesinden Ahmet Orçan üçüncü oldu.

Türkiye genelindeki liseler arasında dikkatleri yaşayan yerli yazarlara ve kitaplarına çekmek ve kitap okumaya olan ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma ile öğrencilerin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincinin kazandırılması, Bilecik ve Bozüyük’ün sesinin Türkiye’de böyle güzel bir çalışma ile duyurulması hedefleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.