DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Toprağımızdan İşgalciler Çıkarılmalı

Toprağımızdan İşgalciler Çıkarılmalı

Kırım Tatar Türkleri lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi sonrasında uluslararası toplumun attığı adımların yetersizliğine işaret ederek, “İşgalcilerin bizim toprağımızdan çıkarılması için çok daha ciddi adımlar atılması lazım” dedi.

Kırım Tatar Türkleri lideri Kırımoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin davetlisi olarak geldiği ABD’deki temasları hakkında bilgi verdi.

“BÖYLE BİR SALDIRI HAYDUTÇA”

Rusya’nın uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini savunan Kırımoğlu, “böyle bir saldırı haydutça” ifadesini kullandı. Kırımoğlu, temasları sırasında Rusya’nın işgaline yönelik daha etkili adımlar atılmasını iletmeye çalıştıklarını belirterek, “Bizim talebimiz işgalcilerin toprağımızı terk etmesi, esas konu bu. Bu durumda uluslararası toplum neler yapabilecek? Burada herkes soruyor: Bugüne kadar Batı tarafından atılan adımları yeterli buluyor musunuz? Batı toplumlarınca atılan adımların yeterli olmadığını söylüyoruz. İşgalcilerin bizim toprağımızdan çıkarılması için çok daha ciddi adımlar atılması lazım” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR TRAJEDİ OLACAK”

Eski Tatar Milli Meclisi Başkanı da olan Kırımoğlu, ABD yönetiminin kendileriyle aynı pozisyonda olduklarını ancak Beyaz Saray’ın ne kadar ileri gidebileceğini bilmediklerine vurgu yaptı.

ABD’nin işgali kabul etmediğini, Rus askerlerinin Ukrayna toprağını terk etmesi çağrısında bulunduğunu anımsatan Kırımoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Obama yönetimi) Ama ne kadar adım atabilirler, ne dereceye kadar ileri gidebilirler? Bizim rahatsızlığımız; Gürcistan’ın bir kısmını Ruslar aldılar, hiçbir netice olmadı, öylece kaldı. Karabağ, Ermeniler tarafından işgal edildi, ona yönelik de tedbirler alınmadı. Bizim en büyük endişemiz Kırım’ın da böyle olmasıdır. Eğer öyle olacak olursa, sadece Kırım Tatarları değil 2 milyondan fazla Kırım’da yaşayan insanlar için de büyük bir trajedi olacak. Böyle olmaması için, bizim çağrımız daha etkili adımlar atılması yönünde.”

“BÖYLE BİR BELA SENİN BAŞINA GELDİĞİ ZAMAN SENİ KİM DESTEKLEYECEK?”

BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna tasarısı görüşüldüğünde 160’a yakın iştirak eden ülkeden 100’ünün Ukrayna’yı yüzde 100 desteklediğini hatırlatan Kırımoğlu, yalnız Rusya’nın ve “onun uşakları” olan 11 ülkenin desteklemediğini bildirdi.

Kırımoğlu, tasarıya çekimser kalanların çok olmasının kendilerini endişelendirdiğini anlatarak, “Çekimser demek, benim bu durumla alakam yok, beni ilgilendirmiyor anlamına geliyor ama sen bu gibi adaletsizliğe ilgisiz kalacak olsan, yarın senin başına böyle bir bela, facia geldiği zaman seni kim destekleyecek? Bunu maalesef birçokları iyi düşünmüyor” yorumunda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’nın sınırlarında 120 bin kadar askeri bulundurduğu bilgisini vererek, şiddetin her an başlayabileceğini ifade eden Kırımoğlu, “Kanaatimce Rusların daha fazla ileri gideceğini düşünmüyorum” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.