DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

“TOPLUM ALGISINDA MÜLKİ İDARE” KONFERANSI

Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz bir limanız. Sığınacak yeriz. Vatandaş için de memur için de sığınacak yeriz” dedi.
Vali Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen “Tarih ve Kültür Sohbetleri” etkinliğinde verdiği “Toplum algısında mülki idare” konulu konferansta, 28 yıllık İçişleri Bakanlığı teşkilatı içerisinde 6 ilçede kaymakamlık ve 3 ilde vali yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, bu süre zarfında mülki idarenin değişik boyutlarını görme, anlama fırsatı bulduğunu anlattı.İçişleri Bakanlığınca “Vatandaşların İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Algısı”nı tespit etmek amacıyla 35 ilde 3 bin 50 kişinin katılımıyla anket çalışması yapıldığını anlatan Vali Nayir, “Algı, duyularımızın verilerinden bilinç edinme sürecidir. Zihindeki bir inşa çalışmasıdır. Gerçeklikle birebir uymayabilir. Çevreden aldığımız duyu uyarılarının zihnimizde bir deneyime dönmesidir. Gerçeklikle aynı şey değil, algı farklı olabiliyor. Gerçeklikle uymasa da dikkate alınması gereken bir konu. Algı, son yıllarda özellikle dikkat edilen bir konu oldu” ifadesinde bulundu. Mülki idarenin devlet teşkilatı içindeki yerini ve görevlerini anlatan Vali Nayir, “Bizim kültürümüzde ve tarihimizde mülki idare amirliği, önemli sayılmış, hürmet gösterilmiştir. Adil yönetici olma sıfatı bir kurtuluş vesilesi gösterilmiştir. Biz bir limanız, sığınacak yeriz. Vatandaş için de memur için de sığınacak yeriz. Baskıya kalan memur da bize sığınıyor, istediği hizmeti alamayan vatandaş da bize sığınıyor” dedi. Vali Nayir, yapılan anket çalışmasında hem İçişleri Bakanlığı hem de Mülki İdare Amirleri ile ilgili olarak ortaya çıkan toplumsal algıyı gösteren verileri değerlendirdi.
Kaymakamlık yaptığı dönemlerde yaşadığı olaylardan bazı örnekler veren Vali Nayir’a, Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Azim Özcan, etkinlik sonunda üniversitenin anı tabağını hediye etti. Programa, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Mustafa Güney, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çetin, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, öğretim üyeleri, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

_MUH9751 _MUH9754 _MUH9756 _MUH9761 _MUH9765 _MUH9774

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.