DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

PAZARYERİ BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER YALÇIN TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI

Pazaryeri belediyesinin üyesi olduğu  Tarihi Kentler Birliği toplantısı  24 Mayıs Cumartesi günü GREENPARK PENDİK HOTEL ‘de yapıldı.

Toplantıya,  Belediye Başkanımız Muzaffer Yalçın , Belediye Meclis üyemiz Recep Aktaş ile birlikte katılırken , Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin  de Belediye meclis üyesi ile birlikte katıldı.

  Toplantıda TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  ve TKB üye belediye başkanları da vardı.

      2014 yılının ilk buluşmasında TKB’nin 1. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti ve Birliğin yeni dönem yönetim seçildi. Seçim sonucunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Dr. Asım Güzelbey TKB Başkanlığı görevini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a devretti. Seçimlerin ardından yapılan meclis toplantısında, 12 belediyenin üyelikleri kabul edildi.

  Belediye Başkanımız Muzaffer Yalçın  yaptığı açıklamada

 “ilçenin tarihi kimliğini ön plana çıkaracak projelere ağırlık vermekteyiz. İlçemiz  Osmanlının köklerinin filizlendiği  toprakların içinde olan  tarihi bir ilçe  .Pazaryeri Belediyesi olarak bu güne kadar  yapılmayanı yapıyoruz ve ilçemizde tarihi  yapıları  dokularını bozmadan  yaşatmak için projeler yapıyoruz ve  değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bir tarihi eserin, bir tarihi dokunuşun  ilçemize kazandırılması için  yaptığımız çalışmaların yanı sıra  bu işi daha profesyonelce  yapmak ve destek alabilmek için tarihi kentler birliğine üyelik başvurumuzu  2013 yılında yaptık. Çok geçmeden  Tarihi kentler birliği  de üyeliğimizi  kendi meclis  gündemine aldı ve  üyeliğimiz kabul edildi.  İstanbul Pendik te  Yapılan  2014 yılının ilk toplantısına  Belediye Meclis üyemiz  Recep Aktaş ile birlikte katıldık.  Tarihi Kentler Birliği, tarihi şehirlerin bir araya getirilmesi, değerlerinin ortak miras anlayışıyla korunması ve yaşatılması amacıyla kuruldu. Birlik doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunması için ortak politikalar ve yöntemler geliştiriyor. Bunlar için çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor. Üyeleri arasında buluşma, seminer ve yarışma düzenliyor, ayrıca proje desteği sağlıyor. Çok yararlı bir  toplantı oldu Pazaryeri’nin kültür ve tarih mirasına sahip çıkarak korumayı ve bunu önce kendi insanımızla sonra da dünyayla paylaşmak için Tarihi Kentler Birliği’ne üye olduk. Bu bilinçle, tarihi ve doğal güzellikleri gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Pazaryeri , iklim yapısı, doğal güzelliği, , kültürü ve tarihiyle yaşamaya değer bir ilçemizdir.  Önümüz aydınlık. Pazaryerininin tarihini ortaya çıkarma noktasında  bütün imkanları  değerlendirme yolundayız birlik ve beraberlik içinde başaracağız “ dedi.

1 2 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.