DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Tercihlerde rehberlik önemli!

Tercihlerde rehberlik önemli!

LYS sonuçlarının 11 Temmuz Salı günü açıklanmasıyla tercih maratonu da başlayacak. Hayatlarının en önemli kararını verecek adaylar 18 Temmuz – 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında istedikleri bölüm ve üniversite için resmi tercihlerini yapacak. Üsküdar Üniversitesi, bu önemli dönemeçte adayları yalnız bırakmıyor. Çok sayıda uzman tercihlerinde adaylara yol gösterecek.

Üniversite maratonunda yeni bir süreç başlıyor. Zorlu sınavlar sonrasında binlerce aday 11 Temmuz Salı günü puanların açıklanmasıyla şimdi de tercih maratonuna başlayacak. Hayalini kurdukları bölüm ve üniversite için adaylar bir de tercih döneminde ter dökecek.

Üsküdar Üniversitesi bu süreçte de adayları yalnız bırakmıyor. Bu zorlu süreçte adaylara yol gösteriyor. Bu kapsamda aday öğrencilerin doğru tercihte bulunmaları için 3 Temmuz’da Tercih ve Tanıtım Günlerine başladı. Tanıtım günleri 26 Temmuz’a kadar devam edecek.

Sağlıklı ve doğru tercihte rehberliğin önemine dikkat çeken uzmanlar adaylara tercih ve tanıtım günleri boyunca rehberlik hizmeti sunacak.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi eğitim uzmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Uzm. Ahmet Alkayış öncülüğünde güçlü tercih danışmanı kadrosu bu süreçte tercihleri konusunda adaylara yardımcı olacak.

Altunizade Kampüsü başta olmak üzere diğer yerleşkelerinin kapılarını öğrenci ve ailelerine açan Üsküdar Üniversitesi, deneyimli akademik ve uzman kadrosu ile adaylara meslek seçimi ile ilgili bilgi veriyor.

Aday öğrencileri Üsküdar Üniversitesinde okuyan öğrenciler karşılıyor. Üniversiteyi adaylara gezdiren öğrenciler, adayların merak ettikleri tüm sorulara da cevap veriyor.

Kariyer testi ile mesleğini belirle!

Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı sunuyor. Adaylar ‘Kariyer Testi’ ile ilgi duydukları alanları ve bölümleri tespit edebilecek.

“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.

“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.