DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Telefon ne kadar uzakta tutulmalı?

Cep telefonu ve modem kullanımına yönelik yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor.

SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu daha önce yaptıkları araştırmalarda cep telefonunun beyin üzerinde ve kan kanseri hücrelerindeki etkilerini ortaya çıkarmıştık hatırlattı.

“Mesela ben kendim cep telefonu kullanmıyorum veya işte kablosuz internet kullanmıyorum ama komşumda var. Ne kadar mesafeden bu zarar verebiliyor, ya da bir zararı var mı-yok mu?” sorusuna cevap veren Nazıroğlu, “Kablosuz internetin 25 santimetre ve sonrasında yani probu ile bizim aramızda 25 santimetre mesafe bulunması gerekiyor” dedi.

EN AZ 10 SANTİMETRE UZAKDA BULUNMALI

Hemen hemen herkeste bulunan cep telefonun kullanımıyla ilgili de uyarıda bulunan Nazıroğlu şunları kaydetti: “Cep telefonlarında en az kulağımızdan ya da vücudumuzdan 10 santimetre uzaklıktaki mesafede bulunması faydalı olacağı gözükmekte.”

“KULAKLIK KULLANIN YA DA HOPARLÖRÜ AÇIN”

Kulaklık kullanılması ya da telefonun hoparlörünün açılabileceğini belirten Nazıroğlu, bu mesafelere uymanın özellikle çocuklar için büyük önem taşıdığını söyledi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.