DOLAR
32,2838
EURO
35,1122
ALTIN
2.272,61
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

TARİHİ KONAKLAR TURİZME AÇILIYOR

TARİHİ KONAKLAR TURİZME AÇILIYOR

Osmaneli Belediyesi “Turizmle Öne Çıkmak” hedefi doğrultusunda projelerini hızla gerçekleştiriyor. Osmaneli’nde restorasyon çalışmaları tarihi Camikebir ve Camicedit Mahallelerinde devam ediyor. Artık Osmaneli’nde tarihi konaklar bölgesine ilgi giderek artıyor. Geçmişte sansarların, uyuşturucu bağımlılarının barınağı konumunda olan Tarihi Konakların bulunduğu her sokakta büyük bir restorasyon çalışması var.

Belediye Başkanı Münür Şahin bizzat kendisi, teknik ekibi ve restorasyon ekibiyle her gün bu alanda çalışmaları yönlendiriyor. Bu sürecin bir an önce bitmesi için başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Kalkınma Bakanlığı, İŞKUR, KOSGEB, Bilecik Özel İdaresi, Bilecik Valiliği, Eskişehir Koruma Kurulu, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü gibi kurumlarla sürekli işbirliği içinde restorasyonlar konusunda girişimlerde bulunuyor, kaynak yaratıyor.

Şu an Osmaneli’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 23 konak, Belediyenin sokak sağlıklaştırması projesiyle restore ediliyor. Bu proje kapsamında restore edilen 23 konak sayısının 30 adete çıkarılması için büyük çaba harcanıyor. Osmaneli Belediyesi, sokak sağlıklaştırma projesi kapsamındaki tüm maliyeti bakanlık bütçesinden karşılayarak finansman olayını da çözmüş oldu.
Diğer taraftan Osmaneli Belediyesi, değişik fonlardan sağladığı hibe ve yardımlarla satın aldığı 25 adet konaktan, 10 adetinin restorasyonunu 2018 yılı sonuna kadar tamamlayacak. Şu an bu konaklardan 4 adetinin restorasyonu bitmiş durumda. Yine bir başka restorasyon çalışması da Osmaneli Belediyesinin projeleri tamamlanan şahıslara ait 10 adet konağın restorasyonu içinde vatandaşlara Kültür ve Turizm Bakanlığından sağladığı proje uygulama yardımları ve 1308 Osmaneli Belediye AŞ ile destekleniyor. Sonuçta 2018 yılı sonunda Belediyemiz 50 adet konağı turizme kazandıracak.

Osmaneli Belediyesi, restorasyonu devam eden tarihi çarşıda Kalkınma Bakanlığı güdümlü projesi ile “İş Geliştirme Merkezi” olarak hizmete sokacak. Bu proje kapsamında da çalışmalar hızla sokağın üstünden başlayarak aşağıya doğru devam ediyor. Bu proje de tamamlandığında Tarihi Çarşı tekrar ayağa kalkacak ve Turizmde Osmaneli’nin önemli bir değeri olacak.

Osmaneli’nde turizm için önemli diğer bir çalışma da otel ve yatak sayısının arttırılması. Tarihi Çarşının ana yola yakın bölümünde devam eden iki otel çalışmasıyla 30 odalı, 60 yatak kapasitesini 2018 Haziran ayına kadar tamamlanacak. Amaç yıl sonuna kadar İçmeler Tesisi dahil olmak üzere Osmaneli’nde 200 yatak seviyesine erişmek.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli Belediyesi dört yıldır turizm ile ilgili hedeflerine varmak için hızla projelerini gerçekleştiriyor. Ortaya çıkarılan Osmaneli’nin gerçek tarihi ile “1075 Yılından Günümüze Kesintisiz Türk Kenti Osmaneli” artık herkesin dilinde. Gün yüzüne çıkarılan Yıldırım Bayezit Hamide Hatun Camii, Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı, Roma Köprüsü, Lefke Kalesi, Balaban Çavuş (Gazi) gerçeği. Emevilerden kalma Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi ve diğer tarihi ve de kültürel varlıklar büyük ilgi çekiyor. Osmaneli her alanda hedeflerine varırken, turizm alanında büyük bir hızla ilimizin, Bölgemizin, Türkiye’nin ve Dünyanın tanıdığı, yükselen bir değer oluyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.