DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Tapulu arazim demiş, yolu kapatmıştı

Tapulu arazim demiş, yolu kapatmıştı.

Bilecik, Gölpazarı’nda Atatürk Caddesi ile Akasya Sokak’ın kesiştiği 388 m2 lik alanın tapulu arazisi olduğunu söyleyip önce kepçe yardımıyla yolu kazdırmış, ardından yolu trafiğe kapatmıştı. Nazmi Ünlü 25 yıldır kendi isteğiyle kullandırdığı araziyi Gölpazarı Belediyesiyle yaşadığı sıkıntılar üzerine yol olarak kullanılan adına kayıtlı araziyi kapatması olayı adliyeye intikal etti, mahkemenin verdiği karar üzerine yol yeniden kullanıma açıldı.

Konu hakkında kendisine ulaştığımız Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı şunları aktardı;
“Yaşanan olaylar sonrası belediyemiz avukatı vasıtasıyla bir başvuru yaptık. Burası yaklaşık 30 yıl önce açılmış bir imar yolu. Planlı olanlarda imar planı içerisinde kamusal yol. Bu defa bunu baştan söyleyeyim tabi orada 388 metrekarelik özel bir mülkiyet var yol üzerinde. Geçmişten bugüne işlemleri yapılmamış. Biz de Belediye Başkanlığı olarak hissedarlarla buranın kamulaştırılmasıyla ilgili konuşmalara başladık. Biliyorsunuz kanun gereği önce bir takdir konusu ile ilgili kamulaştırılacak alanla ilgili fiyat toplar bir fiyat oluşturur. Bu arada Belediye Encümenimiz kamun yararı kararlarını aldı ve hissedarlarla görüşmelere başladı. 388 metre karelik tapunun 2 hissedarıyla yaklaşık 169 metresi tutarındaki 2 hissedarla takdir komisyonunun belirlediği fiyat üzerinden anlaşmaya varıldı. Onların ücretleri paraları ödenerek belediyeye alındı. Kalan bölüm toplam 4 hissedar 1 hissedarımızın 150 metre civarında diğer 3 hissedarın da 25 metrelik payları vardı. Bu arkadaşlarımız haklarıdır, komisyonun rakamını makul bulmadılar. Tabi burada takdir komisyonunun bildirdiği rakamın üzerine bizim tekrar çıkma gibi bir lüksümüz olmuyor. Biz o uzlaşma sağlanamayanlarla uzlaşamama tutanağı hazırlıyoruz ve mahkemeye başvuruyoruz süreç böyle çalışıyordu. Arkadaşımız bu anlamda ‘paramı almadan yolumu kullanmanıza izin vermem’ dedi. Kaldı ki bu yol 30 yıldır kamu yararına konulan bir yoldur. Belediyenin de hissesi vardı ama biz işi çok kişiselleştirmek istemedik. Yolla ilgili 30 Kasım 2017 günü bir mahkemesi daha olacağını ve dava sonuçlanan kadar tedbiren kamunun kullanımına açılmasının kararının verildiği belirten Başkan Kazıcı, “Devam ediyor şuanda mahkememiz. Mahkememize bizimle uzlaşmayan fiyatı beğenmeyen diyelim ona yani fiyatı kabul etmeyen hissedarlara yeni bir teklif sunacak. Belediye Başkanlığı olarak biz de mahkeme gününün belirlediği fiyatı arkadaşlarımıza ödeyeceğiz. Bu arada tabi mahkememiz buranın kamu yararına kullanıldığını ve hiçbir hissedarın burayı işgal etme hakkının olmadığını derhal işgalin kaldırılması gerektiği tedbir kararını da verdi. Bunun üzerine de icra müdürü vasıtasıyla bu karar uygulamaya konuldu. Yol trafiğe açılmış durumda şuanda. Dediğim gibi biz yasa neyse onu yürütüyoruz. Asla bir el atma, el koyma durumu söz konusu değildir. Zaten belediyeler ve diğer kamu kurumlarıyla mümkün olduğunca vatandaşı mağdur etmeden ama yasa ve mevzuatın gerektirdiği şekilde bu kamulaştırmayı yapıyorlar. Buda böyle bir süreçtir. Evet basına yansımıştır, ama kimseye kırgın değiliz. Bunun kişisel bir mevzu olmadığını söylüyoruz. Arkadaşlarımızın mülküdür. Mahkemenin belirlediği fiyatı onlara ödeyeceğiz. Bugün itibaren yol kamu yararı göreviyle kullanıma devam etmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.