DOLAR
32,5413
EURO
34,9110
ALTIN
2.425,34
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi Komple Satıldı

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi Komple Satıldı

Söğüt Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tamamı Elginkan Vakfı’na bağlı olan Elginkan Holdinge satıldı.

Bilecik ve Osmaneli’nde fabrikaları bulunan Elginkan Grubu, Söğüt OSB’yi metrekaresi 10 liradan satın aldı.

Bilecik’in sanayileşmesi için son yıllardaki en büyük hamlelerden birisi Söğüt’te gerçekleşti. Söğüt’te bulunan seramik fabrikalarının girdiği ekonomik darboğaz nedeniyle sıkıntılı günler yaşanan Söğüt için müjdeli haber nihayet geldi.

Elginkan Vakfına bağlı Elginkan Holding, Söğüt OSB’nin tamamını satın almak istedi. Anlaşma büyük ölçüde gerçekleşti. Arsaların metrekare fiyatının 10 liradan anlaşıldığı öne sürülürken, firmanın ne gibi yatırımlar yapacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Bilindiği gibi, Elginkan Holding’in Bilecik ve Osmaneli’nde de tesisleri bulunuyor. Osmaneli Döküm Sanayi (ODÖKSAN) ve Bilecik I. OSB’de bulunan Matel tesisleri de aynı holdinge ait.

İLİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Söğüt OSB’nin imar planı revizyonu ve imar planının sayısallaştırma işinin ihale edildiğini bildiren Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, “Söğüt OSB’ye birçok firma talip olmuştu. Değerlendirme sonucu OSB’nin tamamı Elginkan Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Matel Hammadde Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye tahsis edilmek üzere gerekli işlemlere başlanılmıştır. Yöneticiler olarak ilimizin gelişmesi, ekonomik ve diğer yönlerden daha iyi noktaya gelmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş ve beraberindeki bir heyet, bu gelişmeden dolayı Vali Akpınar’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.