DOLAR
32,5681
EURO
34,8878
ALTIN
2.438,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

OSMANLI BELGELERİNDE BİLECİK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik tarihinin aydınlatılması için önemli bir hizmete daha imza attı ve Osmanlı Belgelerinde Bilecik kitabını yayınladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay’ın yönettiği proje kapsamında, 4 kişilik bir ekip tarafından, Osmanlı arşivlerindeki Bilecik’le ilgili belgeler araştırıldı, Türkçeye çevrildi ve bir kitap olarak yayınlandı.
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Bilecik Belediyesi tarafından bastırılan kitap, Bilecik tarihinin aydınlatılması açısından önemli bir eser oldu.
‘Osmanlı Belgelerinde Bilecik’ adlı kitapla ilgili bir açıklama yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, “Osmanlı Devletinin idari taksimatında Ertuğrul Sancağı olarak yer alan Bilecik ve çevresi hakkında bugüne kadar ne yazık ki sınırlı sayıda çalışmalar yapılmıştır. Tarihi kimliğimizin ve bu topraklar üzerinde varlığımızın tescilini temsil eden kültürel varlıklar içerisinde arşiv belgelerinin ayrı bir önemi vardır. Osmanlı Devletinin hafızası olarak bilinen ve her geçen gün yeni belgelerin araştırmaya açıldığı Osmanlı Arşivinde tabiatıyla Bilecik ve çevresiyle ilgili birçok belge ve defter de yer almaktadır.
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürülüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortak çalışmasında, Bilecik ve çevresinin tarihi ve kültürel geçmişi ile ilgili önemli belgelere yer verilmiştir. Üniversite olarak gayemiz, bu bilgi ve belgelerin ışığında bölgenin tarihi geçmişinin sağlam kaynaklara dayanılarak daha kapsamlı bir şekilde araştırılıp ortaya çıkartılmasında yardımcı olmaktır” dedi.

bşeü232323

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.