DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Söğüt İlçesi Zemzemiye Köyünde Kadın Çiftçiler Eğitimi Tamamlandı.

Söğüt İlçesi Zemzemiye Köyünde Kadın Çiftçiler Eğitimi Tamamlandı.
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından, “14 Mayıs 2012  tarihinde Kadın Çiftçi Eğitimi” işbirliği protokolü çerçevesinde verilen “Kadın Çiftçi Eğitimleri” Söğüt ilçesine bağlı Zemzemiye Köyümüzde de tamamlandı. 27 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen eğitim toplantısında kurumumuz personellerinden Avukat Hicran Çetinkaya, Aile İçi Şiddet ve Kadın Hakları konusunda, Ziraat Mühendisi Nur İşler ise Gıda Muhafazası ve Saklama Koşulları konusunda sunumunu gerçekleştirdi.
Eğitime katılan İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ben de sizlerin içinden gelen biriyim çocukluğum çift sürerek, köyümdeki bütün tarım işlerinin peşinden koşarak geçti. Köyde kadının ne zorluklar çektiğini kendi ailemde birebir görerek büyüdüm. Biz inanıyoruz ki Kadın eştir, kadın kız kardeştir, kadın evlattır ve kadın Cennetle müjdelenmiş anadır. Kadın bir toplumun yetiştirilmesindeki en büyük paya sahiptir.  Tarımın belkemiği ve erkeğin en büyük destekçisi olan kadının İslam’da ve toplumumuzdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Kadını eğitmek bir aileyi ve ailelerden oluşan toplumu eğitmek anlayışı içerisindeyiz. Uygulanacak eğitimlerle kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin artırılmasını, örgütlenmelerinin daha da güçlendirilmesini istiyoruz. Bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir. Sizlerden isteğimiz gençlerimizi üretime teşvik ederek kırsalda tutmaya gayret gösterin. Üretimimizi devam ettirelim. Ülkemizin kalkınmasında tarımın sürekliliğine ihtiyaç vardır. Eğitime gençlerin katılımlarının sağlanması önem arz etmektedir. Bu eğitime katılan sizlere teşekkür eder, kazancınızın bol ve bereketli olmasını dilerim” dedi.
Bu eğitimle birlikte protokol kapsamındaki kadın çiftçi eğitimlerimiz tamamlanmıştır.

IMG_5260

IMG_5264

IMG_5280

IMG_5253

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.