DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
ALTIN
2.495,11
BIST
9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Siyaseti baskılamak için terörü hep bir araç olarak kullandılar

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN’ın katıldığı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören açılış töreni ile hizmete girdi.

Bozüyük Belediyesi’nin projeleri kapsamında gerçekleştirilen Metristepe Kültür Merkezi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan YILDIRIM, AK Parti İl Başkanı Kadir BAYRAK, Bilecik Belediye Başkanı  Selim YAĞCI, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Osmaneli Belediye Başkanı Münir ŞAHİN, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa YAMAN, Dodurga Belde Başkanı Selim TUNA,  İl müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta yapılan duanın ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN, AK Parti Milletvekili Halil ELDEMİR, Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI birlikte açılış kurdelesini kestiler. Kurdelenin kesilmesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve protokol üyeleri birlikte kültür merkezinin konferans salonuna geçtiler. Programda ilk olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Metristepe Kültür Merkezi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. “Bizler makam ve mevki  için göreve gelmedik” diyen Başkan BAKICI Bozüyük’te 3 yılda hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Ardından söz alan             AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR; “Bozüyük  çok değişti ve gelişti istikrar sürdüğü sürece Türkiye’miz ve memleketimiz de değişip güzelleşmeye devam edecek. Ben bu merkezde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve  Cenab-ı Allah’tan hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum” dedi. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR ise yaptığı konuşmasında “Bozüyük’lü vatandaşlarımıza hizmet verecek olan kültür merkezimizin açılışında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Artık görüyoruz ki yerel yönetimlerimiz yalnızca alt yapı ile değil toplumsal, üst yapıya hizmet edecek olan kültür merkezlerinin de yapımına özel bir önem vermektedirler. Günümüze güvenle, geleceğimize umutla bakmamıza neden olan kültür yapımızın bu mekanların gelişmesine katkıda  bulunacağını düşünüyorum” dedi. Programda son olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN; “ Türkiye olarak son haftalarda sıkıntılı günler yaşıyoruz. Öncelikle gerçekleşen menfur terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünler taziye günleri, acıyı paylaşma günleri. Acımızı paylaşacağız, acılar paylaştıkça azalır. Eğer bir saldırı bir ülkeye, bir millete karşı yapıldıysa buna karşı olması gereken, millet olarak bunu top yekün göğüslemektir.  Bugün de bunu yapıyoruz, acıyı paylaşıyoruz. Ama bundan sonra da hayatın akışı önemlidir. İşte bu oyuna gelmemek gerekir. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmemek için hayatı normalleştirmek, rutin akışına geri dönmek de önem taşır. Bu önümüzdeki süreçte de bunu yaşamalıyız. Bu saldırı aynı zamanda seçime, sandığa yönelik bir provakasyondur. O zaman siyasete güç vermemiz lazım. Birileri seçime gölge düşürmek, etki altına almak istiyorsa siyasete güç vermek gerekir. Türkiye’de siyaseti baskılamak için terörü hep bir araç olarak kullandılar. Siyaseti etkisiz kılmak, zayıflatmak için hep terörü kullandılar. Biz 13 yıllık iktidarımızda terörü zayıflatmaya çalıştık. Bu karanlık odakları zayıflatarak siyaseti tekrar güçlendirmek istedik ve bunda da başarılı olduk” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kültür Merkezi Açıldı 7 Kültür Merkezi Açıldı 13 Kültür Merkezi Açıldı 1 Kültür Merkezi Açıldı 4 Kültür Merkezi Açıldı 5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.