DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sinan Oğan Kimi Destekleyeceğini Açıkladı

Sinan Oğan Kimi Destekleyeceğini Açıkladı

28 Şubat’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan, ATA İttifakıyla karar vermek noktasında ayrıldıklarını ve Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

ATA ittifakıyla birlikte karar vermeyeceklerini açıklayan Sinan Oğan, seçmenlerine, destekçilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Türk milletinin aziz evlatları. Hepimizin bildiği üzere 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştır. ATA ittifakının adayı olarak 5.2 oranında oy alarak seçimlerin 2’nci tur üzerinde etkili bir noktaya ulaştık. Türk milletinin her bir ferdine göstermiş oldukları yüksek katılım ve bize olan teveccühleri için teşekkür ederim.

Seçimlerde eşit ve adil olmayan şartlarda yarıştıklarını, devlet desteği ve ya herhangi bir belediyenin katkısı olmadan seçime girdiklerini, yapılan infaz çalışmalarına rağmen aldıkları oy oranının seçimin 2. Tura kalmasına yettiğini, adaylıktan çekilmesi halinde zaten seçimin ilk turda biteceğini ifade ettiği konuşmasında: “Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yüzde 9-16 bandında bir rakamdı. Bir dip dalganın geldiğini tüm anketlerin yanılacağını seçimin sürprizini bizim yapacağımızı ifade ettik. Seçimin son düzlüğünde Muharrem İnce’ye başlatılan linç kültürünün hedefine ulaşması ile son 3 günlük bize başlatılan yargısız infaz çalışmaları seçmenlerimizin bir kısmının ürkmesine sebep olmuştur. Sizden olmayanı aşağılamak, hakaret etmek ve her türlü metodlarla insanların yarıştan çekilmesini sağlamaya çalışmak demokrasimize bir darbedir. Bizim kitlemize hakaret etmeyin, ikinci turda oyuna ihtiyacı olacak uyarımız bile futbol tabirlerine malzeme edilmeye çalışıldı. Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceğini artık herkes görmüştür.

İkinci tura ilişkin tavrımızı açıklamadan önce bazı öngörülerimizi paylaşmak istiyorum diyen Sinan Oğan: “Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. 4 temel konuda acilen ele alınarak çözülmesi gereken büyük sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Birincisi Türkiye’de bulunan sığınmacılar meselesidir. Ülkemizde ilerleyen süreçlerde güvenlik, ekonomi, sosyal maliyetleri olabilecek bir konudur.

İkincisi Türkiye’deki deprem gerçeğidir. Deprem konusu ulusal güvenlik meselesidir. Çok daha büyük sarsıcı insanı ekonomik sorunlar yaratabileceği depremler konusunda kollar sıvamamız gerekmektedir.

Üçüncüsü toplumu derinden sarsan ekonomik sorunlardır. 28 Mayıs’ı ülkece ekonominin gereklerine uygun, sağlıklı kararlar alınması gerekmektedir.

Dördüncü temel konu ise terör eylemlerine yönelik istikrarlı mücadelenin devam ettirilmesidir. Her kesim siyaset yapma hakkına sahiptir bu teminat altına alınmalıdır. Terörün siyasi uzantılarının Türk siyasetinden temizlenmesi gerekmektedir. Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirmek, bozulan imajını ve halka gerileyen güvenini kazanacak bir kampanya yürütmek hedefimizdi. Kısıtlı imkanlarla bir kampanya yürütmeye çalıştık. Kampanya boyunca benimsediğimiz tavrın, aldığımız toplumsal tepkilere bakılırsa kendi ittifakımız adına önemli ve olumlu bir hava yarattığımızı düşünüyoruz.

Yukarıda sayılan tüm hususların hayata geçirilmesi ülkemizdeki istikrarla doğrudan bağlantılıdır. Yeni geçilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde istikrarın temelinde parlamento ve cumhurbaşkanının aynı ittifakta olması önem arz etmektedir. Millet ittifakı yeterli başarıyı gösterememiş parlamento çoğunluğunu sağlayamamış istikrar faktörünü ıskalamıştır.

Kimseden bir görev talep etmedik. Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerin ve inanç siyasette rehberimiz olmuştur. Türk milletinin bekası ve bölünmez bütünlüğü siyasetimizin temelini teşkil etmiştir. Sürdürdüğümüz müzakereler aşağıdaki ilkeler çerçevesinde neticelenmiştir. PKK, FETÖ gibi karşı kesintisiz istikrarlı kararlı mücadele devam ettirilecektir. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde bir takvim mevcuttur. Ülkemizdeki sığınmacıların takvim çerçevesinde ülkelerine güven içerisinde geri gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır. Sınırlarımızdan kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler üst seviyeye çıkarılacaktır.

Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.