DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sıkıntıları En Aza İndirdik

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentte yaşanan ani yağmur yağışı nedeniyle birkaç noktada yaşanan sel baskını hakkında yaptığı açıklamada, her anlamda olduğu gibi alt yapı noktasında da dünden daha iyi olduklarını belirterek, ”Selden kaynaklı sıkıntıları en aza indirdiğimiz gibi bundan sonra da bu sorunu en düşük seviyeye getirme noktasında çalışıyoruz” dedi.

Yağış sonucu oluşan sıkıntıların bazı haberlere yanlış şekilde yansıtıldığı ve Bilecik ile Bilecik Belediyesi’nin töhmet altında bırakıldığına dikkat çeken Başkan Selim Yağcı, başta inşaat çalışmalarından kaynaklanan atıkların sorunu büyüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:

”Değerli basın mensuplarımız,  malumunuz olduğu üzere dün saat 16:00 sıralarında yoğun bir yağış sağnak yağışla karşılaştık bundan kaynaklanan şehrimizin bazı noktalarında olumsuzlukla karşılaştık. Ama tabi ki temennimiz öncelikle bu olumsuzlukların hiç olmamasından yana. Burada, bazıları da belediyeyi töhmet altında bırakacak, belediyeyi suçlayacak nitelikte yazılar da gördük. İşte; ‘marka şehir Bilecik şöyle oldu böyle oldu’ gibi haberler yapılıyor. Bizim hedefimiz  Bilecik belediye başkanlığı olarak marka bir şehri oluşturmaktır. Marka bir şehir oluşabilmesi için gerekli tedbirleri gerekli gayretleri oluşturmak. Bilecik’te baktığımızda sadece 4 noktada bir olumsuz görüntüye rastlıyoruz. Bunların da bir kısmı şehrimizde yoğun olan inşaat çalışmalarından atıklarından kum ve çakıl atıklarından kaynaklanan durumlardır. Sağlıklı sistemin çalışmamasıyla ilgili bir nokta değildir. Bu anlamada inşaat çalışmalarında bulunan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını, mazgalları tıkayacak atıkları atmamalarını istiyoruz.”

”ALT YAPIDA OLDUĞU GİBİ BİRÇOK ALANDA DÜNDEN DAHA İYİYİZ”

Bilecik Belediyesi’nin alt yapı noktasında Avrupa standartlarında bir donanıma sahip olduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, birçok konuda olduğu gibi alt yapıda da dünden daha iyi olduklarını ve yarın daha iyi olmaya çalıştıklarını belirterek,  şöyle devam etti:

”Belediyemiz tarafından on yıldır yaptığımız alt yapı çalışmalarımız diğer şeylerimiz olmasaydı, belki de şehrimizin büyük bir kısmındaki insanlarımız mağdur olacaklardı. Tabi ki bu yaptıklarımızı hiçbir zaman Bilecik adına, hemşehrilerimiz adına yeterli görmüyoruz. Fakat herşeyin bir başlangıcı ve devam eden bir süreci vardır. Biz Bilecik belediye başkanlığı olarak en mükemmelini en idealini yaptık demiyoruz. Ama en mükemmeli en idealini yapma noktasında çaba gösteriyoruz, gayret gösteriyoruz. Ve diyoruz ki dünden daha iyiyiz daha da iyisini yapma noktasında da çaba harcıyoruz, gayret gösteriyoruz.”

”YAPACAĞIMIZ YENİ ÇALIŞMALARLA SORUNLAR EN AZA İNDİRİLİYOR”

Bazı basın yayın organlarının, meydana gelen sıkıntıdan mutlu olmuş gibi bir durum içinde olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, ”Sanki biraz basınımızdan aldığım bu esintiyle bazı yerlerde eksiklik çıkmasıyla bazı arkadaşlarımız çok mutlu olmuş gibi böyle bir şey görüyorum. Allah beterinden korusun yani bunlara ilişkin olarak ama çok yoğun bir yağıştı. Bunu sizler de gördünüz ve yaşadınız. Kapalı pazarın olduğu bölgede bir sıkıntımız oluştu. Türkiye’nin her yerinde çoğu alt geçitte bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak biz bu anlamda sıkıntılara ani müdahalede bulunduk ve zararı en asgari hale dönüştürdük.”

”ATATÜRK BULVARI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE”

Atatür Bulvarı ile Seven Çarşısı’ndaki sıkıntılı bölgeler hakkında çalışmalar yaptıkların dile getiren Başkan Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Atatürk Bulvarı üzerindeki dükkanlarımızın olduğu nokta ve Seven çarşımızın olduğu noktada sıkıntı yaşadık. Atatürk bulvarı dükkanlarına ilişkin olarak, Dedeoğlu Caddesi’ne, yağmur kanal hatlarını yatırdık ve ilk fırsatta da yağmur kanal hatlarına ilişkin olarak mazgal çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu çalışmayı bitirdiğimizde, İnşaalah ordaki sıkıntıyı asgari düzeye indireceğiz. Ama şehrin kotundan eğiminden kaynaklı belirgin sıkıntılar potansiyel olarakta var. Önemli olan bunları assgari düzeye indirmek. Çünkü olağan üstü şartlardır bu durumlar. Bu şartlara karşılık ne tedbir alsanız mutla başka noktalarda sıkıntılar olur. ‘Allah beterinden korusun’ diyorum. Mağdur olan kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.” dedi.

”MAZGALLAR NOKTASINDA VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Bilecik’te ani yağış sonucu oluşan sıkıntının birçok ilde yaşandığına dikkat çeken Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

‘Böyle yoğun  bir yağış sürecini Bilecik olarak yaşadık. İstanbul ve diğer bir çok şehirleri de gördünüz. Parti ayrımı gözetmeden, belediye farkı gözetmeden  şehirlerimiz bazen bu olağan üstü şartlara  bazen cevap veremiyor. Bir mazgalın üzerini gazete parçasıyla kapatılması mazgalı etkisiz kılıyor. Yani siz, beşyüzlük boru kullanın alt yapıda, üstüne bir gazete veya bir tahta parçası geldiyse etkisiz kılıyor. Bunlardan siyasi ve farklı sonuç çıkarmanın anlamı yok.  İdda ediyoruz hakikaten bu önceki zaman dilimlerinde olsaydı çok daha fazla vahim sonuçlar doğardı. Ben 2004 dönemini biliyorum küçük yağışlarda bile şehrimizin dörtte birinde evlerden su baskını geliyordu. Çok şükür evlerimize yönelik böyle bir sıkındı yaşanmadı. Ancak biz bütün bunlara rağmen hiçbir bahane ve gerekçeye sığınmadan en iyisini yapmaya çalıştık ve daha da iyisini el birlik içinde gerçekleştireceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.