DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Analiz Laboratuvarı Kuyruluyor

Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın 2014 yılı Mali Destek Programı İşbirliği ve Gelişim Başlığı altında başvuru yaptığı ve ajans tarafından destek almaya hak kazanan Bilecik Merkezi Araştırma ve Analiz Laboratuvarı projesi, çok yakında hayata geçiyor.

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi Ezgi Sokak’ta bulunan parka yapılması, haziran ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilen Merkezi Araştırma ve Analiz Laboratuvarı Projesi, Bilecik’in birçok farklı konuda Laboratuvar hizmetinde çevre illere ve dışa olan bağımlılığını ortadan kaldıracak.

2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen laboratuvar ile Bilecik’in, laboratuvar hizmetleri konusunda dışa bağımlılığı ortadan kalkaca ve uluslararası akredite laboratuvar olması nedeniyle de (TS EN ISO 17025) çevre illere ve tüm ülkeye hizmet verir hale gelecek.

Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği’ne ücretsiz olarak kiraya verilecek merkezde, Bilecik Belediyesi’ne ait tüm analizler kira süresi boyunca ücretsiz yapılacak.

Bilecik Merkezi Araştırma ve Analiz Laboratuvarı projesi ile;

– Bilecik ilinde birçok kişi ve kurumun ortak kullanımına yönelik bir kalite kontrol, analiz ve test laboratuvarı kurarak bölgede mevcut işbirliğini ve ortak çalışma kültürünü geliştirmek; ilgili sektörlerde kalite standartlarını sağlayarak günümüz rekabet ortamında avantaj sağlanacak.

– Bilecik’te, birçok kişi ve kurumun (Üniversite, Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsaları vb.) kullanımına açık olan laboratuvar, uluslararası akrediteye sahip olacak ve tüm analizler, uluslararası alanda resmi geçerliliğe sahip olacak.

– Kurulması planlanan Bilecik Sebze ve Meyve Haline meyve ve sebze getiren çiftçi, tüccar ve komisyonculara ilgili her ürün için analiz imkânının pestisit laboratuvarı sayesinde sağlanmış olacak.

– Bilecik genelindeki tüm içme ve şebeke suyunun düzenli ölçümlerle kontrol altında tutmasına imkân verecek olan laboratuvar, ilde yaşayanlara daha sağlıklı içme suyunun ulaştırılmasını sağlayacak.

Merkezi Araştırma ve Analiz Laboratuvarında, belirli bir ücret tarifesi ile kamu, özel ve şahıs olmak üzere, tüm kesimlere hizmet verebilecektir.

Toplam maliyeti 2 milyon TL olacak projenin yüzde 70’i 2014 yılı Mali Destek programı kapsamındaBEBKA tarafından karşılanacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.