DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ŞEYH EDEBALİ SOSYAL DONATI ALANLARI HİZMETE AÇILDI

ŞEYH EDEBALİ SOSYAL DONATI ALANLARI HİZMETE AÇILDI

Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi alanında yapılan Şeyh Edebali Sosyal Donatı Alanının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Türbesi bölgesinde güzel ve birçok ihtiyacı giderecek bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

BİLECİK’İMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR’’

Bilecik’in her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

‘’Şehrimizde yaşayan bizler bildiğiniz gibi dışarıdan bu gelişim ve değişim sürecinde her geçen gün ziyaretçilerimiz artıyor. Şehrimizin en önemli ziyaret mekanlarının başında Şeyh Edebali Hazretleri’nin bu türbesi ve çevresi olan bu mekan geliyor. Buraya gelen ziyaretçiler tabi ki engelliler oluyor, yaşlılar oluyor birçok sosyal ihtiyaçları oluyor. Bu zamana kadar maalesef burada onların sosyal ihtiyaçlarını, abdest alma ihtiyaçlarını, lavabo ihtiyaçlarını karşılayacak bir imkanı oluşturamadık. Kültür Tabiat Varlıkları Kurulu’nda buna ilişkin bir düzenlemeyi çıkaramamıştık ama bu süreç içerisinde özellikle Osmanlı Padişahları Tarih Şeritleriyle birlikte ziyaretçi sayılarımız geçende ulusal basında yer aldığı şekilde yıllık 700 binlere ulaştı. Bilecik’imizin günlük ziyaretçi sayısı ortalama 2 bin ve 3 bin arasında değişiyor. Bu ihtiyaçların da doğurduğu bir çerçevede artık buralarda bu tür tesislerin yapılması elzem bir hal almıştı. Sağ olsunlar burada kendilerini şükranla yad edeceğim. Kültür Turizm Bakanlığı döneminde Nabi Avcı ağabeyimizin de büyük katkılarıyla burada bu tesisin yapılması noktasında gerekli düzenlemeler yapıldı. Milletvekilimizin büyük destekleriyle bunları gerçekleştirdik. Özellikle hanım kardeşlerimizin bu noktada çok büyük ihtiyaçlarını gidereceğini düşünüyorum. Geldiklerinde örtülerini çıkarıp rahatça abdest alacakları, çocuklarını emzirecekleri ve çocuklarının altlarını değiştirebilecekleri güzel mekanlar yoktu. İnşallah bu tesislerle birlikte güzel bir çevre düzenlemesiyle birlikte gelen misafirlerimizin ve tüm hemşehrilerimizin hizmetine açacağız. Ben bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah buraya gelen misafirlerimiz burada çok rahat ortamda Şeyh Edebali Türbesini ziyaret edecekler. İnşallah çok yakında da türbeye çıkış noktasında güzel bir proje hazırlandı. Asansör projesi bunu da valimizin önderliğinde inşallah kuruldan da son görüşmesini de geçirerek onun da ihalesi yapılıp inşallah onu da türbe ziyaretleri noktasında da özellikle engelli ve yaşlı kardeşlerimizin ve büyüklerimizin türbe ziyareti noktasında da kolaylığı da sağlayacağız. Burası hepimizin ortak değeri. Ben tekrar herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, açılacak olan tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Halil Eldemir ise içerisinde bulunduğumuz zaman diliminin taşıdığı öneme değinerek, ‘’103 yıl önce şanlı ecdadımız Çanakkale’de destan yazdığı gibi bugün de ülkesinin birlik, beraberlik ve bekası için sınır boylarında mücadele veriyor. Ben bu anlamda bütün şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler de ata toprağı Bilecik’te ecdadımıza layık hizmetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ben bu anlamda Bilecik’imizi ve bu alanı ziyaret etmeye gelen misafirlerimize bu eserin güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesis şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olur’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle Şeyh Edebali Mevkii Sosyal Donatı Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri daha sonra sosyal donatı alanında incelemelerde bulundu. Açılış programı, vatandaşlara pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.