DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

SEVGİ VE KARDEŞLİK İFTARININ SONUNCUSU CUMHURİYET MAHALLESİNDE KURULDU

SEVGİ VE KARDEŞLİK İFTARININ SONUNCUSU CUMHURİYET MAHALLESİNDE KURULDU

Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerin yanı sıra mücavir alan içindeki köy ile bazı ilçelerde kurulan sevgi ve kardeşlik iftarlarının sonuncusu Cumhuriyet Meydanında kuruldu.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda kurulan iftar sofrasına, Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı da katılarak, iftarın güzelliğine ortak oldu.
Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofrası ile sokakların şenlendiği programda, mahalle sakinleri aynı masa etrafında buluşurken, çocuklar da Bilecik’te Çocukça Ramazan konseptinde hazırlanan eğlenceler ile hoşça vakit geçirdi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BU SOFRALAR KARDEŞLİK, SEVGİ VE DAYANIŞMA SOFRALARIDIR”
Dualarla açılan iftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularının önemine değindi.
Konuşmasında; ”Bu sofralar, açlığı gidermenin ötesinde sevgi, kardeşlik ve dayanışma sofralarıdır” ifadelerini kullanan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Değerli kardeşlerim, her zaman belirtiğimiz gibi öncelikle rahmet ve bereket ayı Ramazanın bütün bereketini ve rahmetini bizlere bırakmasını Cenabı Allah’tan niyz ediyorum. Belediyemiz marifetiyle bütün mahalle, köy ve ilçelerimizde açmış olduğumuz sevgi ve kardeşlik sofralarının bugün sonuncusunu Cumhuriyet Mahallemizde açtık. Rahmet, bereket, mağfiret, sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik ayı Ramazanın sonuna geldik. Cenabı Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul etsin, tevbelerimizi kabul etsin, birlik ve beraberliğimiz hep daim kılsın. Ramazan o kadar mübarek bir ay. Bin aydan daha hayırlı olan bir ay. İçinde Kadir Gecesi gibi önemli bir zaman dilimini içinde barındırıyor. Bilecik de dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir il. Biz Bilecik’imizde böyle mukaddes bir ayı geleneklerimize uygun şekilde değerlendirme çabasındayız. Allah’a çok şükürler olsun ki şehrimizin her bir noktasındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma noktasında belediyemiz, derneklerimiz, vakıflarımız, komşularımız el ele gönül gönüle çaba harcıyorlar. İşte bu sofralar, sadece açlığı giderme sofraları değil. Sevgiyle, kardeşlikle, dostlukla kucaklaşma sofralarıdır. Cenabı Hak, birliğimizi ve beraberliğimiz bozdurmasın. Bizler gibi bu güzellikleri yaşayamayan dünyanın birçok noktasındaki kardeşlerimize de Cenabı Allah huzurlu ramazanlar nasip etsin.” dedi.
”BU SOFRALARIN KURULMASINDA EMEK HARCAYAN KARDEŞLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Konuşmasında; ”Değerli kardeşlerim bu sofraların kurulmasında ilimizin değerli sanayici ve firma yetkililerinin katkıları oluyor. Bu akşamki organizasyonun kurulmasında katkıları olan Turgut Özen Mermer firmamızın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sofraların kurulmasında perde arkasında büyük bir ekip ve emek var. Gerçekten bu kardeşlerimiz siz değerli hemşehrilerimizin en iyi şekilde hizmet alması için Ramazan ayı boyunca vazifenin ötesinde bir anlayışla çalıştılar. Sofraların kurulmasında, başta belediye başkan yardımcılarım, belediyemiz birim müdürleri ve çalışanları olmak üzere aşçı başlarımızdan, sizlere yemek getiren kardeşlerimize kadar, bu sandalye ve masaları kuran kardeşlerimize kadar, elektrik işlerini yerine getiren kardeşlerimize kadar, Mevlithan ekibimize kadar bütün kademedeki kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diğer yandan mahallelerimizdeki temsilcilerimiz ve muhtarlarımız da yoğun gayret sarf ettiler. Cenabı Allah hepsinden razı olsun. İnşaallah ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz gibi yöneticilerimiz başta olmak üzere, mahalle temsilcilerimiz ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca en önemlisi de sizlere bu sofralara katılarak anlam kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. İnşaallah Cenabı Allah bizleri Ramazan bayramına ulaştırdığı gibi daha nice ramazanlara da eriştirsin. Ben şimdiden bütün kardeşlerimiz ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Mevlam bizleri daha nice ramazanlara ve bayramlara eriştirsin” ifadelerini kullandı.
İftar programında çocuklar da kendileri için ”Çocukça Ramazan” konseptinde hazırlanan eğlencelerle hoşça vakit geçirdi.
3

2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.