DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
ALTIN
2.431,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin’in bayram mesajı

Osmaneli’nde huzur, birlik, beraberlik içerisinde bir Ramazan ayını daha geçirdik. Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Mahalle iftarlarımıza halkımızın gösterdiği ilgiye ve katılıma teşekkür ediyoruz.
Osmaneli’nde Ramazan huzur içinde geçerken, Türkiye’de terör olayları, çevremizde ve İslam ülkelerinde tezgahlanan oyunlar sonucu kardeş kavgalarının sebep olduğu ortam hepimizi derinden yaraladı.
Müttefikimiz NATO üyesi olan ülkelerin, ABD ve AB ülkelerinin, emperyalist ülkelerin çıkarları için İslam alemi ve Türkiye üzerinde oyunlar oynamaya devam ettiklerini görüyoruz. Terör olaylarını, Türkiye ve İslam ülkelerinde olunca farklı, kendi ülkeleri içinde olunca farklı gören bu kokuşmuş bu zihniyet elbet bir gün çökecek.
Güçlenen, hızla büyüyen Türkiye bu ülkeleri rahatsız ediyor. Kendi planlarına göre oluşturmaya çalıştıkları yeni Ortadoğu ve İslam coğrafyası için tek engel Türkiye. O yüzden Türkiye içinde terörü destekleyen ve terör olaylarını masum hak arayışı olarak göstermeye çalışan bu ülkeler hedeflerine varmak için terör örgütleriyle bile işbirliğine gidebiliyorlar. İşte PYD, PKK ve diğer terör örgütlerine destekleri de bundan kaynaklı.
Türkiye haklı olarak Rusya ve İsrail ile tekrar ortak çıkarlar doğrultusunda masaya oturdu ve anlaştı. Tabi ki her anlaşmada tarafların kazanımları olacak. Türkiye’nin buradaki en büyük kazanımı kendi politikalarıyla iyice bizi köşeye sıkıştıran ülkelere yeni işbirlikleri ile karşılık vermek oldu. Gazze’ye yardım ulaşması, Filistinlilere destek olunması, ticaret hacmimizin gelişmesi bizi ekonomik olarak da güçlü kılacak. Turizm, inşaat, tarım sektörü ve birçok sektör yeniden canlanacak. Ayrıca uzlaşı da bizim dinimizin gereği.
Türkiye yine bayrama iki düşman ilan edilen ülkeyle anlaşarak en azından daha güvenli bir şekilde giriyor. Ancak üzerimizde oynan oyunlar kolay bitmeyecek. Atatürk hava limanında gerçekleştirilen terör eylemi de bunu gösteriyor. Bize düşen her terör olayından sonra birbirimizi suçlamak değil, birlik ve beraberlik içinde hareketle dik durmak olmalı.
Dışarıdaki emperyalistlerin tabi ki de içeride uzantıları var. Her terör olayından sonra sahne alıyorlar. Aslında Türkiye’yi geçmişte çok kötü yönetmiş, hatta yönetememiş bu partiler sadece şova yönelik söylemlerle kendilerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Onlar için nelerin yapıldığı değil, sadece muhalefet yapmak olduğu içinde halk da bizler de onları dikkate almıyoruz.
2001 yıllarının iflas etmiş ekonomilerinden, durmuş olan yatırımlarından, işsizliğinden, batırılmış içleri boşaltılmış bankalarından, sömürülmüş büyük zarara uğratılmış KİT’lerinden, yüksek enflasyon, yüksek faiz günlerinden, terörün her türlüsünün her dönemde gerçekleştiği günlerden bugünlere geldik.
Türkiye Büyük Güç oldu ve lider ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Osmangazi Köprüsüyle Körfezi geçiyoruz, Boğazı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile üçüncüye geçiyoruz, Marmaray, Avrasya ile boğazı alttan geçiyoruz, yakında üçüncü havalimanımız devreye girecek, Karadeniz’den Akdeniz’e direk otoyolun % 10’luk kısmı kaldı yakında o da açılacak, her türlü silahını kendi yapan bir Türkiye var.
Sonuçta bunlara birçok örneği eklemek mümkün. Ama bazıları için bunların hiç önemi yok. Önemli olan Büyük Türkiye’nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan ve onun lideri olduğu Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak. Türkiye ne olursa olsun bunlar için hiç önemli değil. Aynı Kurtuluş Savaşında ülkeyi satanlar gibi. O dönemde de hangi ülkeye bağlanmanın daha avantajlı olacağını planlayan vatan haini siyasetçiler, aydınlar, öğretim görevlileri ve benzeri birçok satılmış vatan haini vardı. Yine de bunlardan ülkemizde maalesef en az % 20’lik bir oranda da olsa var.
Bizler Büyük Türkiye yolunda, Lider ülke olma yolunda karşılıksız çalışmaya devam ediyoruz. Osmaneli için, Türkiye için, İslam alemi için güçlü olmak, bunun için de çok çalışmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içinde Teröre karşı, emperyalistlere karşı birlikte olarak mücadele ediyoruz. Bu mücadelede bizi satan, vatana ihanet edenleri de tarih ileride yazacak.
Türkiye her dönemde diğer ülkelerde zorda kalan insanların sığınacağı, kendilerini güvende gördüğü ülke oldu. Geçmişte atalarımız birçok ülke vatandaşını topraklarımızda misafir etti ve onları bağrına bastı. Irak’tan, Suriye’den ve diğer İslam ülkelerinden can güvenliği olmadığı için çoluk çocuğuyla ülkemize sığınmış olan kardeşlerimiz için yazılanları görünce üzülüyoruz. İnsanlık ölmemeli, bizler sadece kendini düşünen bir Türkiye’nin vatandaşları olamayız. Türk halkı komşu halklara sahip çıkacak kadar asildir. O kadar göç almamıza rağmen ülke ekonomisi büyümeye devam ediyorsa bu yaptığımız yardımların Allahın rızasıyla yerini bulduğunun da kanıtıdır.
BÜYÜK TÜRKİYE, BUGÜNE KADAR DÜNYAYA HÜKMETMİŞ BİZ TÜRKLERİN KURDUĞU 17. DEVLETTİR. HER DÖNEMDE DÜNYAYA DERS VERMİŞ, LİDER OLMUŞ TÜRKİYE YİNE LİDER ÜLKE OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLEMEKTEDİR. SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN VE TARİHTEN DERSİNİ ALMAMIŞ KİMSELERİN ARAMIZDA OLMASI SONUCU DEĞİŞTİRMEZ. BÜYÜK TÜRKİYE KOMŞULARIN VE İSLAM ÜLKELERİNE KUCAĞINI AÇMIŞ VE ONLAR İÇİN MÜCADE EDEN BÜYÜK BİR DEVLETTİR.
Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Ramazan Bayramınızı kutlar, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara erişmenizi Allah’tan niyaz ederim.”

Saygı ve Sevgilerimle
YMM MÜNÜR ŞAHİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.