DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ŞEHİTLERİMİZ, DEĞERLİ HAFIZLARIN KUR’ANI KERİM TİLAVETİYLE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZİ, DEĞERLİ HAFIZLARIN KUR’ANI KERİM TİLAVETİYLE ANDIK
Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ’’2016 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında vatandaşlarımız, birbirinden güzel aktivite ile buluşmaya devam ediyor.

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen “2016 Kültür ve sanat” etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve değerli hafızların Ezanı Şerif’i birlikte okumasıyla başlayan etkinliğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu programda, Hafız İsmail Coşar’ın yanı sıra 2013 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Yaşar Çuhadar, “Uluslararası Kuranı güzel okuma ve hafızlık” yarışması birincisi Ferruh Muştuer ile 2014 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Nebi Yaşar, Kur’an-ı Kerim okudu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNET DUYGULARIYLA ANIYORUZ”

Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te bir güzel etkinliği daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
”Allah’a ne kadar şükretsek azdı. Çünkü dini İslam üzerine dünyaya gelmişiz ve dini İslam üzerine yaşamımızı devam ettiriyoruz. Bizler için özel mertebeler vardır. Bunların en başı da şehitlik mertebesidir. Gerçekten mertebelerin en yücesi, Peygamberlerin komşusu olan şehitlerdir. Bu vatan şehitlerimizin aziz kanları ile sulanarak bizlere vatan olmuş, yurt olmuş ve üzerindeki bayrağı dalgalandırma şerefini atalarımız bizlere bahşetmişler. Gerçekten bizler onların torunları olarak bu mirasa sahip çıkabiliyorsak kendimizi mutlu ve görevimizi bir nebze atalarımıza layık şekilde yapmış sayıyoruz. İşte Çanakkale zaferinin 101’inci seneyi devriyesinde şehitlerimizi gazilerimizi atalarımızı bu toprakları bizlere vatan eden ecdadımızı rahmetle minnetle yad ediyoruz. Böyle bir geceye anlam kazandırdıkları için çok değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda Hafız İsmail Coşar’ın ile 2013 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Yaşar Çuhadar, “Uluslararası Kuranı güzel okuma ve hafızlık” yarışması birincisi Ferruh Muştuer ile 2014 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Nebi Yaşar’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUMA VE ”MEHMET AKİF” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Programın sonunda ise “İstiklal Marşı’nı güzel okuma” ve “Mehmet Akif Ersoy’un hayatı” konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri taktim edildi.
Buna göre ilkokul düzeyinde birinci olan Ebru Onur, ikinci olan Eslem Nur İnce ve üçüncü olan Mete Aydın ile Ortaokul düzeyindeki yarışmada birinci olan Aybüke Sıla Yılmaz’a ikinci olan Kemal Hilmi Tuncan’a ve üçüncü olan Zeynep Nur Sönmez’e ve ”Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Ahmet Sait Ünal, ikinci olan Osman Serdar Tığlı ve üçüncü olan Büşra Asude Efe’ye Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun ile Konuk Hafız İsmail Coşar tarafından, Cumhuriyet altını, bisiklet ve tablet ödülleri taktim edildi.

Gerçekleştirilen programın sonunda yapılan ödül töreninde Ebru Onur’un davranışı salondakiler ve protokol üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Yarışmada birinci olan Ebru Onur, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızı ücret ve karşılık almadan yazdığını belirterek, kendisinin de almış olduğu ödülü, bütün Bilecik ve öğrenci kardeşleri adına bir köy okulundaki öğrencilerin yararına kullanılmasını talep etti.
Ebru Onur’un bu davranışı salondakiler ve protokol üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Program, Hafız İsmail Coşar’ın şehitlerimiz ile ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için yaptığı dua ile son buldu.
10151986_694255377384091_5406682494300807930_n

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.